Buciu demis! Alin Nica intră cu bocancii în organizaţia de la Lugoj şi desfiinţează biroul politic al PNL

Refuzul de a oraniza alegeri în cadrul filialei locale se pare că i-a fost fatal primarului Claudiu Buciu, care este şi preşedintele filialei locale a PNL.

Cum de aceste alegeri locale depindeau alegerile judeţene, Alin Nica, preşedintele interimar al PNL Timiş, a vrut să arate cine este şeful suprem al partidului şi după un megascandal în desfăşurare la Timişoara a mai generat unul şi la Lugoj. Acolo unde, după modelul PMP de anii trecuţi, când aproape lunar conducerea de la Timişoara numea un preşedinte interimar la Lugoj, a fost demis preşedintel şi dizolvat biroul local. Mai pe înţelesul tuturor, echipa liberală care a câştigat Lugojul pentru prima oară, după 1938, a fost pusă pe liber la ceas de seară.

Reacţia primarului de Lugoj nu a întîrziat să apară, Buciu precizând că echipa PNL Lugoj va rămâne dedicată administraţiei locale, dar şi adevăraţi liberali.

”Am fost demis! Astăzi, Nica și Groza, au dizolvat biroul politic al PNL Lugoj. Au desființat singurul Birou politic al PNL Lugoj care a reușit să readucă PNL în fruntea administrației lugojene după mai bine de 100 de ani. Le mulțumim colegilor din PNL Lugoj care ne-au ales, în mod democratic. Le mulțumim lugojenilor care ne-au acordat încrederea într-un moment extrem de dificil pentru Lugoj. Nu vă vom dezamăgi! Chiar dacă începutul este mai greu, știm ce avem de făcut și ne vom duce la bun sfârșit toate promisiunile făcute. Scopul nostru rămâne acela de a face administrație. Avem o echipă care își dorește exclusiv asta. PNL Timiș a arătat astăzi că desconsideră în primul rând comunitatea noastră. Faptul că ni s-au retras niște funcții politice, în contextul actual, ne onorează. Rămânem dedicați administrației locale dar și adevărați liberali. Știm ce valori avem de apărat. Și le vom apăra lucrând necontenit pentru cei care ne-au acordat încrederea în mod democratic. Timpul a fost întotdeauna de partea politicienilor care au respectat cetățenii”, a declarat Claudiu Buciu.

De unde a plecat scandalul?

De la faptul că PNL Lugoj va avea doar 27 delegaţi dintr-un total de 996 la alegerile judeţene stabilite pe data de 7 august, adică puţin mai mult decât Secaş, comună de 200 de oameni, care va avea 12 delegaţi. Totodată nu s-a respectat nici recomandarea Comisiei de Organizare a Congresului PNL, care a stabilitt o grilă cu criteriile prin care se desemnează delegaţii, criterii care iau în calcul rezultatele de la alegerile de anul trecut, dar şi mărimea localităţii.

Nemulţumit de aceste lucruri, preşedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, a decis că nu va organiza alegeri, dacă nu se revine asupra grilei. Lucru ce nu s-a întâmplat, soluţia aleasă de conducerea de la judeţ fiind demiterea lui Buciu şi a echipei sale.

Articolul Buciu demis! Alin Nica intră cu bocancii în organizaţia de la Lugoj şi desfiinţează biroul politic al PNL apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*