Bugetul de venituri al clubului UTA în sezonul recent încheiat a fost de 3,1 milioane de euro: Gură mare de oxigen din vânzarea lui Man, Primăria dă tot mai puțini bani!

Clubul UTA a făcut public azi bugetul de venituri pentru primul sezon competițional în Liga 1 din 2008 încoace. Rezultă că arădenii au încasat 3,173.500 de euro, bani cu care au asigurat stabilitatea financiară și mai ales liniștea în vestiar, pe fondul cărora s-a și obținut clasarea foarte bună exact la mijlocul clasamentului.

Evident, utiștii au încasat cei mai muți bani din drepturi TV, adică 1,194 milioane de euro, bani destinați în mare lor parte pentru bugetul de salarii al fotbaliștilor și staffului tehnic. O mare gură de oxigen a venit din vânzarea de jucători, între care procentul din vânzarea lui Dennis Man de la FCSB la Parma a fost cel mai important. În contul Bătrânei Doamne a intrat în jur de 465 de mii de euro din cedarea atacantului naționalei în Serie A, restul ajungând la Atletico, clubul care l-a crescut pe Man. Diferența până la 770 de mii de euro, atât cât a încasat UTA pe foștii săi fotbaliști, vin din cedările lui Stahl, la Astra, a lui Costin, la Voluntari,  a lui Mitrov, la Sassuolo, a lui Vulturar, la Lecce și grila pe Petre plătită de Cosenza în vara anului trecut.

Diferiții sponsori au contribuit cu 570 de mii de euro la bugetul clubului, cea mai importantă felie aparținându-le celor de la International Alexander cu 200 de mii de euro. eFBet, ShopConstruct, Pizza 5 Colțuri, Deninstal, ACA, DEY, Verbiță, CMCA, Flesimobil Hot, Neumarkt, Romasia, Carpatina, Saller, Ferroli, Haș Trade, Golden Real Estate, Icetech, Melife, UVVG sunt ceilalți parteneri ai clubului emblemă a orașului, cu menținea că o parte dintre ei au ajutat clubul prin servicii sau bunuri.

Din cel mai solid partener al  clubului în Liga 2-a, Primăria, prin CMCA, a asigurat doar a patra „felie” din buget cu cele 400 de mii de euro din fonduri nerambursabile. În fine, clubul a mai încasat 208 de mii de euro din ticketing (abonamente și bilete virtuale) și 31 de mii de euro din merchandising (fan shop).

Pentru sezonul 2021-2022, pornirea se face de la cei aproximativ 1,5 milioane de euro pe care UTA îi va încasa din drepturile TV și cele 2 milioane de lei obținute recent de la Primăria Arad.

0
0

Articolul Bugetul de venituri al clubului UTA în sezonul recent încheiat a fost de 3,1 milioane de euro: Gură mare de oxigen din vânzarea lui Man, Primăria dă tot mai puțini bani! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*