Buhăcianu și-a făcut intrarea cu gol în Liga 1: „Un punct mare, nu multe echipe vor pleca neînvinse de la Ovidiu”

Valentin Buhăcianu este unul dintre utiștii care au debutat pe scena primului eșalon al României odată cu deplasarea din fieful Viitorului. Mai mult, golgheterul arădenilor din sezonul promovării a și marcat în poarta lui Cojocaru pentru punctul prețios al arădenilor la revenirea, după 12 ani, în Liga 1.

Mutat în banda stângă de Laszlo Balint, fotbalistul din Vatra Dornei a apărut liber, la colțul lung și a șutat chirurgical în stânga portarului advers. „Vă dați seama că visam un debut în Liga 1 cu gol, dar mai ales cu un rezultat bun pentru UTA. S-a întâmplat și una și alta, sunt fericit, dar deja ne gândim la meciul cu Voluntariul. Avem de inaugurat un stadion mare, frumos și trebuie să o facem cu o victorie. Din păcate, nu-i vom avea alături pe suporterii noștri, ar fi fost senzațional, însă suntem datori să-i facem fericiți”, ne-a mărturisit atacantul „Bătrânei Doamne”.

Chiar dacă a mai evoluat și în Liga a 2-a în bandă, având atribuții de mijlocaș, Buhăcianu și-a făcut cu adevărat botezul astăzi, când s-a sacrificat mult și pe faza defensivă. „Tactica a fost evidentă, nu aveam voie să le lăsăm spații adversarilor și în momentul în care am fi recuperat mingea să încercăm să plecăm rapid pe contraatac. Pe apărare ne-am descurcat, zic eu, bine, pe faza de atac puțin mai rău, dar nu trebuie să uităm că am avut în față una dintre cele mai bune echipe de din Liga 1. Personal, cred că Viitorul ne-ar fi făcut mai mult rău cu domnul Hagi pe bancă, ar fi fost mai motivați, dar nu e treaba noastră să comentăm mai mult. Ne-am făcut treaba noastră, am scos un punct mare, nu multe echipe vor pleca neînvinse de la Ovidiu”, a adăugat „vârful” arădenilor.

Buhăcianu a avut și un adversar direct dificil, în Radu Boboc, internațional de tineret. „Sigur, e un fotbalist de calitate, care face bine ambele faze, bine că m-a scăpat odată la faza golului. Mingea mi-a venit foarte bine pe terenul biliard de la Ovidiu, mi-a fost destul de simplu să marchez de acolo. Până la și  urmă, asta e treaba mea, să dau goluri, fie că joc în Liga 1 sau Liga 2-a. Ca de fiecare dată, nu-mi propun un număr de goluri, ci doar să mă antrenez și să joc bine, să mă pun în slujba echipei”, a mai afirmat marcatorul utiștilor în runda inaugurală a Ligii 1, care a fost copleșit cu felicitări din toate colțurile țării: „Le mulțumesc tuturor, bineînțeles cele venite de la familie sunt cel mai prețioase”

Despre evoluția elevului său a vorbit și Laszlo Balint. „Abilitățile lui Vali iî recomandă și pentru acea poziție din bandă, e clar că este un finalizator, a demonstrat acest lucru și azi. Eu am încredere în potențialul său, știe și el ca mai are mult de muncă, trebuie sa creadă mai mult în ceea ce poate. Vorbesc cu el constant legat de acest aspect. Mă bucur pentru el că a marcat la debutul său în Liga 1, dar nu trebuie sa se mulțumească cu atât. Îi recomand să fie câine cu el pentru ca poate deveni un jucător important pentru clubul nostru și pentru fotbalul românesc”, a punctat și antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Horațiu Moldovan, Simo Roumpoulakou, Cristian Bustea și Dragoș Tescan au fost ceilalți utiști care au debutat astăzi pe scena primului eșalon românesc.

FOTO: prosport.ro

0
0

Articolul Buhăcianu și-a făcut intrarea cu gol în Liga 1: „Un punct mare, nu multe echipe vor pleca neînvinse de la Ovidiu” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*