Buletine de vot provenite de la secțiile de votare din Ciorani, sustrase din arhiva Judecătoriei Mizil!

V.S., F.T.

Alegerile locale din 27 septembrie 2020 produc în continuare valuri și în județul Prahova. La finalul săptămânii trecute, “pe surse” a apărut informația că de la o anexă a Judecătoriei Mizil (pe raza căreia de competență intră și comuna Ciorani) ar fi dispărut mai multe buletine de vot și alte înscrisuri oficiale rezultate în urma scrutinului pentru alegerea primarului și a Consiliului Local din Ciorani.
Situația s-a clarificat în cursul zilei de ieri, când Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil a venit cu precizări oficiale privind sustragerea buletinelor de vot provenite de la secții de votare din comuna Ciorani.
“La data de 26.10.2020, a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale, prevăzută și pedepsită de art. 391 alin.1 Cod Penal. Astfel, la data de 26.10.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem (n.n. – față de faptă, nu față de o persoană anume) cu privire la infracțiunea prevăzută și pedepsită de art. 391 alin. 1 Cod Penal, constând în aceea că, la alegerile locale organizate la data de 27 septembrie 2020, în comuna Ciorani, județul Prahova, s-au falsificat înscrisuri cu privire la rezultatul alegerilor.
La data de 23.02.2021, organele de cercetare penală au fost sesizate cu privire la faptul că la data de 8.02.2021, orele 19.40, o persoană necunoscută a pătruns fără drept în arhiva Judecătoriei Mizil, ce funcționează într-o clădire proprietate a Primăriei Mizil, aflată în administrarea Judecătoriei Mizil, de unde au fost sustrase buletine de vot. Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil, având ca obiect infracțiunile pervăzute de art. 225 Cod Penal (n.n. – Violarea sediului profesional) și art. 275 alin. 1 Cod Penal (n.n. – care prevede că sustragerea, distrugerea, reținerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani). În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor faptelor”, se precizează în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*