Bulgaria ii retrage lui Hristo Stoicikov titlul de consul onorific in Spania, dupa ce fostul fotbalist a declarat in mai multe randuri ca sustine independenta Cataloniei

Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria a anuntat ca ii retrage lui Hristo Stoicikov titlul de consul onorific in Spania, deoarece fostul fotbalist sustine Catalonia, informeaza L’Equipe, citat de News.ro.

Stoicikov, fost jucator la FC Barcelona, in varsta de 51 de ani, era consul onorific din 2011. „Indeplinirea misiunii sale de consul onorific este compromisa pe viitor, deoarece declaratiile sale au facut dificila comunicarea cu autoritatile spaniole oficiale„, a anuntat Ministerul.

Fostul jucator de la FC Barcelona, din perioada 1990 – 1998, a declarat ca sustine independenta Cataloniei. „Nu ma intereseaza Spania, pentru mine conteaza oamenii din Catalonia„, a spus el saptamana trecuta.

De cinci ori castigator al Campionatului Spaniei cu Barca, Stoichkov (51 ani) a castigat si Cupa Campionilor Europeni (actuala Liga a Campionilor) cu clubul catalan in 1992.

Numit consul onorific in 2011, fostul fotbalist traieste astazi in principal in Statele Unite, a precizat ministerul.

The post Bulgaria ii retrage lui Hristo Stoicikov titlul de consul onorific in Spania, dupa ce fostul fotbalist a declarat in mai multe randuri ca sustine independenta Cataloniei appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*