Bumerangul succesului de marți? Balint: „Probabil, mulți au crezut că s-a terminat meciul, exact ca la Voluntari, dar era doar minutul 86. Ne ducem crucea!”

Pentru a doua etapă consecutivă, UTA a deschis tabela în final, doar starea de spirit după ultimul fluier a fost diferită. Cu Voluntari s-au obținut toate punctele după reușita lui Erico da Silva din prelungiri, pe când golul spectaculos al lui Roger contra Argeșului nu a adus nimic în contul arădenilor.

Laszlo Balint și-a găsit cu greu cuvintele după un nou rezultat negativ al echipei sale pe teren propriu, aducând în discuție și efectul de bumerang al succesului de la începutul acestei săptămâni. „Un joc pe care  l-am pierdut nemeritat. Băieții au făcut un efort mare 86 de minute, cu multe momente bune chiar și în inferioritate numerică. Am marcat acel gol în urma unei faze fixe, dar – din păcate – ca la copii și junior, s-a pus mingea la centru și în următoarele 20 de secunde am fost egalați. Apoi, după un fault foarte ușor făcut în zona careului, am pierdut cele trei puncte. Este incredibil, nu-mi găsesc cuvintele, îmi este foarte greu să înțeleg ce s-a întâmplat. Probabil, ca la Voluntari, am crezut că meciul e gata, dar era doar minutul 86…Asta e, nu scăpăm de povara clasamentului în ceea ce privește meciurile e pe propriul stadion, ne ducem crucea mai departe. Vom analiza foarte bine ce s-a întâmplat, trebuie să ne revenim repede. Mergem la Iași peste patru zile și trebuie să fim curajoși pentru a câștiga”, a spus antrenorul UTA-ei la conferința de presă de după meci.

Întrebat dacă arbitrajul a influențat rezultatul, respectiv dacă eliminarea lui Benga a fost corectă, Balint a afirmat: „Nu-mi place să comentez arbitrajul, dar…În fine, la experiența sa, nici Alex Benga nu ar fi trebuit să se expună la acea situație, ci să joace simplu. Bineînțeles, dacă vrei să construiești și mai vrei să și marchezi în zece oameni era destul de dificil. Dar, chiar și așa am reușit să împingem jocul, să ne creăm ocazii, să avem un control, am impus ritmul, dar după gol a urmat o perioadă inexplicabilă”. 

După golul lui Roger jr., Balint a mutat cu doi jucători ofensivi, Rus și Oroian, iar jucătorii defensivi, cu talie, Melinte sau Ilie au rămas pe margine. UTA avea să ia goluri pe două mingi aruncate în careul său „Pregătisem acele două schimbări, după care – practic – nici nu am apucat să vorbesc cu jucătorii care au intrat și s-a modificat tabela. Repet, mi-este foarte greu să înțeleg ceea ce s-a întâmplat, dar cel puțin eu am o noapte lungă la dispoziție să găsesc o explicație”, a completat, aseară, „principalul” arădenilor.

După eșecul cu piteștenii, UTA a pierdut trei jucători pentru deplasarea de la Iași. Fundașii Benga și Roumpoulakou sunt suspendați, iar atacantul Hora – accidentat. „Lui Hora trebuie să-i facem investigații. Din păcate, pentru meciul cu Iașiul va fi indisponibil, dar am încredere în toți jucătorii din vestiar. Trebuie să evoluăm bine sau măcar s-o facem eficient, pentru că, până la urmă, ne interesează foarte mult rezultatele. Încercăm să dezvoltăm calitatea jocului, uneori ne iese, alteori intervin și erori individuale. Din păcate, se pare că de fiecare dată când noi greșim, adversarul ne taxează. Asta este situația, felicitări celor de la FC Argeș, și-au atins obiectivul. Chiar dacă nu au pus mari probleme ofensiv, iată că ne-au marcat două goluri”., a încheiar Laszlo Balint.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Bumerangul succesului de marți? Balint: „Probabil, mulți au crezut că s-a terminat meciul, exact ca la Voluntari, dar era doar minutul 86. Ne ducem crucea!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*