Burleanu o încurajează pe UTA să meargă la TAS, dar își reafirmă poziția: „E cel mai bun scenariu pentru cel mai mare număr de cluburi într-o situaţie de criză”

Federația Română de Fotbal își asumă un proces pe linie sportivă cu clubul UTA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Arădenii sunt cei care îl vor intenta pentru că se simt nedreptătiți de sistemul play-off cu înjumătățirea punctelor „votat democratic” de reprezentanții ligii secunde, cu girul FRF, care a propus doar trei scenarii, între care unul extrem de convenabil în special pentru echipele din partea a doua a clasamentului. Acestea din urmă au intrat deja în vacanță cu certitudinea că vor lua startul și la anul în eșalonul secund.

Prin directorul sportiv, Claudiu Drăgan, Campioana Provinciei a anunțat că după votul de miecuri din Comitetul Executiv va apela la judecata TAS. Răzvan Burleanu chiar îi încurajează pe „roș-albi” să meargă la Lausanne și spune că va pune în practică e eventuală decizie favorabilă UTA-ei. „Ne-am dorit să avem o decizie cât mai devreme, astfel încât orice club să aibă timp suficient să atace decizia la TAS. Chiar îi încurajez pe cei care se consideră nedreptăţiţi să o facă. Dacă vom pierde procesul, vom aplica decizia, oricare ar fi aceasta. Deşi sunt sigur, şi nu vreau să îi supăr nici pe cei de la UTA Arad, nici pe cei de la Turris. Apropo, cei de la Turris au agreat acest sistem, singura problemă e cu cei de la UTA Arad, nu vreau să supăr pe nimeni, dar e cel mai bun scenariu pentru cel mai mare număr de cluburi într-o situaţie de criză. Trebuie să acceptăm că e o decizie de criză. Nu puteam să forţăm cluburile care nu mai puteau, nu mai aveau capacitatea să antreneze şi să joace, chiar dacă şi-ar fi dorit acest lucru. În orice scenariu ne-am imaginat, cineva avea o nemulţumire. Se vorbeşte doar de acest principiu, de ce s-a înjumătăţit numărul de puncte. În primul rând, a scăzut numărul de puncte rămase în joc. De la 42 de puncte la 15. Credeţi că numărul de puncte trebuie să rămână acelaşi? Eu cred că nu”, spune șeful de la Casa Fotbalului, într-o intervenție la  Telekom Sport.

Pe de altă parte, Burleanu o atacă subtil pe UTA, susținând că arădenii ar fi agreat o singură variantă, promovarea fără a mai disputa niciun joc în acest sezon. În special prin vocea lui Laszlo Balint, liderul ligii secunde a afirmat mereu că dorește să obțină promovarea pe teren, din respect pentru meserie și suporteri și și-ar fi dorit să dispute toate partidele rămase din actuala stagiune – 14 la număr sau un play-off de 6 sau 8 echipe, dar – bineînțeles – fără înjumătățirea punctelor. E adevărat, pentru videoconferința de pe 13 mai, „Bătrâna Doamnă” a prezentat un scenariu în care punea problema promovării directe, dar asta numai pentru că FRF-ul crease deja precedentul în Liga 3-a, dând „undă verde” pentru eșalonul secund pentru Aerostar Bacău și FC U Craiova. „Singurul scenariu care ar fi putut să convină celor de la UTA ar fi fost o promovare directă, fără a mai disputa niciun meci. Acest scenariu este singurul care produce cel mai mic nivel de nedreptate pentru cel mai mare număr de cluburi”, a mai spus Burleanu, care – bineînțeles – a evitat să vorbească despre ceea ce tot FRF-ul a decis în eșalonul trei, în comparație cu cel secund.

Așadar, Burleanu spune că va aplica fără ezitare decizia TAS,  prin care „Bătrâna Doamnă” își poate recupera punctele, dar nu precizează care va fi și pasul următor. Iar un posibil viitor scenariu e legat de disputarea play-offului ligii secunde în dublă manșă, cu UTA plecând de la cota de 50 de puncte, iar după ea ar urma: Moveni și Turris – 39 de puncte, FC Argeș și Petrolul, cu 39, respectiv Rapid – 37.

0
0

Articolul Burleanu o încurajează pe UTA să meargă la TAS, dar își reafirmă poziția: „E cel mai bun scenariu pentru cel mai mare număr de cluburi într-o situaţie de criză” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*