Burse olimpice pentru sportivi prahoveni

Trei dintre cei mai valoroşi reprezentanţi ai sporturilor de iarnă din România, prahovenii Raluca Strămăturaru, Valentin Crețu – sanie, Andreea Grecu – bob, toți trei fiind formați la CSO Sinaia, au devenit beneficiarii unor burse olimpice derulate prin programul iniţiat de Comitetul Internaţional Olimpic – Solidaritatea Olimpică.
Cei trei au semnat contractele la Casa Olimpică, în prezenţa secretarului general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, George Boroi, a experţilor din cadrul Departamentului Sport al COSR, în frunte cu directorul Dragoş Tătaru, a antrenorului federal din cadrul Federaţiei Române de Bob şi Sanie, Sorina Țicu, şi a antrenorului lotului feminin de bob, Paul Neagu (antrenor care a fost, de asemenea, component al CSO Sinaia).
Raluca Strămăturaru a obţinut locul 7 la sanie, la individual, la JO PyeongChang din 2018 şi locul 10 cu echipa la aceeaşi ediție a Jocurilor Olimpic. Ea a participat până acum la trei ediţii ale JO de iarnă (2010, 2014 şi 2018).
Valentin Creţu, participant la ultimele trei ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, a încheiat pe locul 10 la JO PyeongChang 2018, în proba pe echipe la sanie.
Andreea Grecu – pilot – a câştigat anul acesta medalia de argint la Campionatele Europene, în proba de bob două persoane (alături de Ioana Gheorghe).
Bursele olimpice vor fi acordate sportivilor până după încheierea ediției de la Beijing, din 2022, a Jocurilor Olimpice.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*