Ca să facă rost de noi locuri pentru carantina instituționalizată, autoritățile prahovene vor putea rechiziționa spații de cazare

V. S.

Lipsa de spații de carantinare de pe raza județului Prahova, cauzată inclusiv de împotrivirea unor primari, va duce la situații limită. Pentru a restrânge posibilitatea ca persoanele venite din străinătate și care pot fi infectate cu Covid-19 să umble libere pe străzi, autoritățile vor putea să rechiziționeze anumite bunuri în acest sens.
Astfel că, ieri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.) Prahova, coordonat de prefectul Cristian Ionescu, a aprobat inițierea demersurilor necesare pentru efectuarea rechizițiilor de bunuri și prestări servicii în interes public de către Comisia mixtă de rechiziții a județului Prahova, la solicitarea autorităților publice beneficiare.
Potrivit unui comunicat de presă, beneficiarii rechizițiilor de clădiri (spații de cazare) și a prestărilor de servicii în interes public vor fi stabiliți prin hotărâri ulterioare ale CJSU Prahova, după identificarea acestor spații.
Măsura excepțională va fi luată cu respectarea strictă a legislației în materie și a procedurilor în vigoare pe perioada stării de urgență.
Decizia CJSU Prahova are ca scop asigurarea unor spații corespunzătoare pentru plasarea în carantină a persoanelor care prezintă riscul de a fi infectate cu noul coronavirus.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*