Ca și sora din „sportul rege”, FCC Baschet Arad se întoarce la treabă în a doua zi a lui 2021: „Vrem să ne înscriem în lupta pentru finala campionatului, dar…”

Cele mai iubite echipe ale Aradului au o vacanță de iarnă mult mai scurtă ca în alți ani. UTA, pentru că a revenit după mult timp în elită, unde programul e foarte încărcat de sezonul regulat și fazele play-off și play-out în format de 16 echipe, iar FCC Baschet Arad pentru că noul sezon a demarat de abia la finalul lunii noiembrie și ritmul competițional e accelerat.

„Galben-albastrele” au terminat pe 19 și 20 decembrie anul, cu victoriile de la București, cu Rapid și Agronomia, iar pe 9 și 10 ianuarie debutează în noul an la Constanța, cu Phoenix și Alexandria.   Hadzovic și colegele sale au revenit la pregătire, în Sala Polivalentă, în a treia zi de Crăciun, sub comanda profesorului Dan Moraru și au mai avut două zile libere pe 31 decembrie și astăzi, pe 1 ianuarie. „Lotul este neschimbat, fetele sunt sănătoase şi sperăm să nu avem parte cazuri de Covid-19 pe data de 6 ianuarie, când urmează să ne testăm. După primele nouă meciuri suntem în grafic, ne propunem să începem bine şi noul an, adică cum l-am şi terminat pe precedentil. Vrem să ne înscriem în lupta pentru finala campionatului, dar pentru asta avem nevoie să reuşim să fim peste Satu Mare, ceea ce la momentul actual nu reuşim”, recunoaște Marcel Urban.

Pe locul trei în LBNF după primele 9 runde, echipa pregătită de Bogdan Bulj ar mai avea nevoie de cel puțin o jucătoare, respectiv o extremă valoroasă, de tipul americancei Webb, care a evoluat pe Mureș în stagiunea precedentă. Efortul financiar pentru acest nivel nici nu ar fi foarte mare, în jur de 15-20 de mii de euro, dar la ora actuală acești bani nu au fost identificați.

La ora actuală, clubul arădean se bazează doar pe banii veniţi din partea sponsorului privat, FCC Environment și promisiunile Primăriei, care ar trebui să susțină și pe mai departe echipa arădeană cu fonduri nerambursabile pe bază de proiecte. Când se va întâmpla, însă, asta e greu de anticipat, căci bugetele locale depind de stabilirea bugetului la nivel național, ca să nu mai vorbim despre posibilitatea ca autoritățile locale arădene să nu prea deschidă nici acum „robinetul” băgând în față „criza COVID”.

0
0

Articolul Ca și sora din „sportul rege”, FCC Baschet Arad se întoarce la treabă în a doua zi a lui 2021: „Vrem să ne înscriem în lupta pentru finala campionatului, dar…” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*