Călăreții români câștigă la Herneacova International Jumping două dintre cele 4 probe de vineri

A continuat săptămâna aceasta întrecerea ecvestră din județul Timiș, vineri, la Domeniul Herneacova, desfășurându-se încă patru probe ale competiției Herneacova International Jumping, în care sportivii români au demonstrat că pot domina concursul. Opt călăreți care au concurat reprezentat federația internă de specialitate au obţinut vineri rezultate notabile, câştigând detaşat două din cele patru probe.

Astfel, proba CSI 1* Gold a fost adjudecată de Claudiu Gheorghe cu calul Quintender (locul I), urmat fiind pe podium de Ionuţ Daniel Bucur cu calul Charma (locul II) şi Natalie Kreislova din Cehia, cu calul Vanilla (locul III).

Cea mai bună performanță a românilor a fost însă la proba CSI 1*, unde din primele şase locuri, cinci au fost ocupate de Ionel Bucur cu calul Quasar, Ionel Bucur cu calul Conte, Călin Nemeş cu calul Quirro, Ştefania Stoica-Schumann cu calul Celebration şi Dănuţ Teşcu cu calul Ayan.

Herneacova International Jumping este un concurs de sărituri peste obstacole de 3 stele, care are loc în perioada 13-19 şi 20-24 septembrie. Competiţia este organizată de Clubul de Echitaţie Herneacova sub egida Federaţiei Ecvestre Române şi a Federaţiei Ecvestre Internaţionale şi este susţinută de sponsorul principal – Casa Rusu. La competiție sunt prezenți peste 200 de călăreţi din 19 ţări din Europa şi Asia şi peste 450 de cai.

Și la cea mai dificilă probă a competiției de până acum, derulată tot vineri și în care obstacolele au fost de până la 145 de centimetri, România a fost reprezentată pe podium, de cuplul Aron Jakab – Zumba, care s-a clasat pe poziția a V-a.

 

Premiile puse în joc sunt de 237.900 de euro:  98.000 de euro – în prima săptămână şi 139.900 de euro – în a doua săptămână.

The post Călăreții români câștigă la Herneacova International Jumping două dintre cele 4 probe de vineri appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*