Calculele lui Balint pentru campionatul liniștit al UTA-ei: „Fără o medie de cel puțin 1,60/1,70 de puncte pe meci ești în partea doua a clasamentului”

La finalul partidei de la Pitești, ce a consemnat remiza, cea de-a treia la rând a UTA-ei în Liga 1, Laszlo Balint își vedea echipa alunecând deja în zona „roșie”: „Fotbalul te pedepsește când nu reușești să marchezi. Suntem neînvinși, dar la retrogradare!”

Ulterior, rezultatele indirecte i-au ajutat pe arădeni să rămână pe locul 8, exact la mijlocul clasamentului, dar antrenorul „Bătrânei Doamne” își menține raționamentul. „Nu m-am grăbit cu acea declarație, chiar dacă era primul meci al etapei și rezultatele ce au urmat ne-au convenit, ca să zic așa. Când am spus ce-am spus, m-am referit la faptul că, dacă o ținem cu media asta de un punct pe un meci, categoric vom fi la retrogradare. În momentul în care nu ai o medie pe meci de cel puțin 1,60 – 1,70 la sfârșitul campionatului, ești în partea a doua a clasamentului. De aici au plecat toate discuțiile cu băieții în această săptămână. Vrem să bifăm prima victorie, în așa fel încât să avansăm și în clasament. Este adevărat că tot contextul ultimei etape ne-a ajutat să rămânem acolo, la jumătatea clasamentului, dar asta este doar o chestie de moment, pentru că – până la urmă – nu se poate ca în fiecare etapă să beneficiezi de conjunctura rezultatelor. Noi trebuie să fim foarte concentrați pe ceea ce facem noi, ce rezultat obținem noi, în așa fel încât să fim cât mai ei cât mai sus în clasament”, a punctat Laszlo Balint.

Întrebat, dacă are de luat o revanșă în fața lui Daniel Pancu, cel care a învins-o pe UTA în toamna anului trecut din postura de antrenor al Rapidului, Gyuszi Balint a adăugat: „Niciodată nu o să reduc un meci la un duel al meu cu orice antrenor de pe lumea asta. Fotbalul este un sport de echipă, iar eu ca antrenor trebuie să trasez o direcție în ceea ce privește filozofia echipei. Îmi doresc foarte mult să avem o identitate, la fel cum am avut și la nivelul Ligii a 2-a, pentru că eu cred că, cel puțin până la întrerupere, UTA a avut o identitate de joc destul de pregnantă și ne-am pus amprenta în fiecare joc plecând de această filozofie. Suntem pe drumul cel bun și în acest moment, căci au venit foarte mulți jucători noi și, cumva, lucrurile au trebuit reluate. Am parcurs niște pași, băieții s-au integrat bine și asta că sunt fotbaliști cu calitate sportivă dar de caracter. Și, de asemenea, e foarte important că vorbim despre jucători care-și doresc să avem rezultate și un parcurs cât se poate de bun în acest sezon”, a mai precizat „principalul” arădenilor.

Probabil, până la finalul acestui an, Laszlo Balint își va obține și Licența PRO, modulele fiind reluate chiar la începutul acestei săptămâni, la Cluj, după pauza forțată cauzată de epidemia de coronavirus. „În principiu, în decembrie se va finaliza cursul. Și acolo este vom avea parte de un program destul de aglomerat, va trebui să recuperăm foarte mult, dar suntem bucuroși că s-a decis această urgentare, sau – mă rog – accelerarea finalizării cursului de licența PRO. Dar, asta este cumva în subsidiar, este o problemă personală de-a mea pe care o voi rezolva. Importantă este echipa și rezultatele pe care le vom obține de acum încolo”, a adăugat tânărul tehnician, care a luat admiterea din luna august 2019 cu a 11-a medie din totatul de 31 de participanți. Balint a fost notat cu 7,46, la practică și 8,92 la scris pentru o medie de 8.19.

1
0

Articolul Calculele lui Balint pentru campionatul liniștit al UTA-ei: „Fără o medie de cel puțin 1,60/1,70 de puncte pe meci ești în partea doua a clasamentului” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*