Calificată în Cupa României în reprizele de prelungiri, pierzătoare peste 4 zile în Liga 2 în minutele de prelungiri: Petrolul – ASU Politehnica 2-0 (0-0)

Cu toată euforia calificării și pentru al treilea sezon consecutiv în 16-imile de finală ale Cupei României, bucurie amplificată de izbânda într-un duel local în dauna unei concitadine, oboseala acumulată în reprizele de prelungiri ale meciului eliminatoriu de miercuri seară i-a ajuns din urmă pe ”violeții” de la ASU Politehnica la finele jocului televizat de duminică de la ora 13, pe gazonul ploieștean ”Ilie Oană”, unde timișorenii au tras la remiză dar au capotat la potou prin a încasa două goluri în reprizele de prelungiri de la nou-promovata prahoveană.

La mijloc de săptămână, ambele protagoniste programate astăzi după prânz în penultimul meci al etapei a VII-a în Liga 2 au avut momentele lor de satisfacție, Petrolul pentru ascensiunea pe locul 3 în clasament grație restanței victorioase acasă cu 2-0 cu Chindia lui Viorel Moldovan, iar ASU Politehnica pentru accederea în dauna Ripensiei în turul 5 al Cupei României, fază în care a apărut și în toamnele precedente, 0-3 cu Pandurii în 2016 și 0-1 anul trecut cu ACS Poli, de fiecare dată pe ”Dan Păltinișanu”.

Dar cum aspectul dificultăților întâmpinate de fotbaliștii români la parcurgerea unei săptămâni cu meciuri în regim duminică – miercuri – duminică este verificat, și întâlnirea de la Ploiești se anunța a fi influențată pe aceste coordonate. Deși nou-promovată, Petrolul se afișa drept favorită prin prisma poziției recent dobândite pe podiumul Ligii 2 dar și a victoriilor la zero în răstimp de numai câteva zile, 0-3 la Petroșani și 2-0 acasă cu târgoviștenii, victorioasă fiind și în ultimele două apariții în fața propriilor suporteri, de fiecare dată cu câte două goluri marcate.

În cealaltă tabără, ASU Politehnica era conștientă că doar o victorie i-ar înjumătăți handicapul de puncte față de galben-albaștrii prahoveni, timișorenii abordând și cea de-a treia deplasare tot la o nou-promovată din Liga 3 prin a se replia în linii mari pe același 11 cu care abordau și precedenta partidă de campionat, 2-3 duminică pe ”Dan Păltinișanu” cu FC Argeș, după care antrenorul Cosmin Petruescu a apelat pe ici, pe colo la câteva schimbări de personal în vederea confruntării eliminatorii, tocmai întru menajarea unor componenți în perspectiva ieșirii în Prahova. Iar comparativ cu jocul cu argeșenii, doar Plămadă n-a fost inclus în garnitura de start, Nicolescu fiind retitularizat, așa încât n-a mai putut fi vorba despre un duel în teren al fraților Plămadă, cu un singur exponent, în centrul defensivei lui Leo Grozavu.

Apărare pusă la încercare în primul sfert de oră, când bănățenii au crezut că au deschis scorul, tocmai Nicolescu reluând spre poartă din careu cornerul lui Ignea iar Tordai prinzând cu emoții în condițiile în care se afla plasat în spatele liniei porții sale. S-a apreciat că balonul n-a depășit cu întreaga sa circumferință dâra de var însă doar acea fază a acaparat în totalitate atenția într-o primă repriză somnifer, de factură modestă, salvată în contrast de desfășurarea galeriilor, care n-au ratat ocazia meciului televizat de a-și manifesta în felurite chipuri loialitatea față de favoriți dar și dragostea de fotbal. Spectacol în tribunele ultimei arene gazdă a reprezentativei de seniori a României, fotbal cu pipeta pe gazon.

La pauză, Grozavu a împrospătat flancul drept al ofensivei iar puține minute mai apoi l-a introdus și pe Claudiu Herea, însă alb-violeții au continuat să conserve rezultatul prin a zădărnici tentativele ploieștene, plan care părea a-i scoate la liman. Era pentru al doilea meci la rând ca antrenorul Petrolului să efectueze exact aceeași schimbare și tot la pauză, Lumu în locul lui Popescu, dar și la nici 10 minute mai apoi, de astă dată apelând la Herea, titular miercuri, precum Grecu, cei 2 jucători care au cedat astăzi locul în 11-le de start, preluat de Ciocâlteu și Șaim Tudor, acesta din urmă înlocuitor al lui Grecu la mijlocul săptămânii din minutul 53.

Pe parcurs, după mijlocul reprizei a II-a, Bozian i-a lăsat locul lui Plămadă, iar spre final, când timișorenii se arătau a fi tot mai aproape de smulgerea unei remize albe, aproape cu sacii în căruță, au efectuat și cea de-a treia înlocuire, oarecum la trecerea timpului.

Care nu s-a scurs însă mai apoi în favoarea ”violeților”, nevoiți să reziste și minutelor de prelungire indicate de centralul aiudean Nagy. Minute care le-au jucat festa, Laurențiu Marinescu înscriind pentru Petrolul în cel de-al doilea minut de prelungiri, 1-0. La care, descumpăniți, vizitatorii s-au desfăcut însă au fost rapid taxați prin a fi surprinși pe un contraatac în cel de-al patrulea minut de prelungiri, finalizat de Alexandru Șaim Tudor cu un șut dinafara careului, spre vinclu: 2-0.

Pe undeva, amintiri de la meciul din etapa inaugurală, pierdut de poliști pe ”Dan Păltinișanu” printr-un unic gol marcat de Chindia în minutul 90, strângându-se deja 3 apariții în 7 runde în care ASU Politehnica n-a înscris, prima afară. Paradoxal, este abia prima înfrângere a ”violeților” în noul campionat la mai mult decât un gol diferență, celelalte fiind cu 0-1 și 2-3 în Timișoara respectiv cu 2-1 la Petroșani, deși după cele 90 de minute ale deplasării la Ploiești nu primiseră nici un gol. Însă ce folos, bănățenii cuplând din nou două eșecuri, precum în primele două etape, și trezindu-se astfel fără a băga chiar de seamă într-o postură ierarhică destul de stingheră, cu numai două puncte mai mult decât prima grupare sub linia retrogradării și cu o medie a golurilor marcate inferioară unității.

Iar nici viitoarea apariție nu este floare la ureche, acasă cu o grupare argeșeană din apropierea podiumului, CS Mioveni, apariție urmată de confruntarea eliminatorie de peste săptămâna finală din septembrie în 16-imile Cupei României, plus ieșirea în campionat la Daco-Getica. Program capcană pentru alb-violeți, care s-au ales cu doar 3 puncte din primele 3 ieșiri la nou-promovate, greu de mărit fiind zestrea tocmai în fief-ul galben-albaștrilor cu cea mai betonată defensivă din Liga 2.

*

Petrolul: Tordai – Olaru, Fl. Plămadă, Cazan, Ţigănaşu – Ghinga – cpt. – Ciocâlteu (minutul 71, Ştefănescu), Marinescu – Popescu (min. 46, Lumu), Arnăutu (min. 54, C. Herea), Șaim Tudor.

Rezerve: Isvoranu – Antoche, Grecu, Cruceru.

Antrenor: Leo Grozavu.

ASU Politehnica: Murariu – Bilia, Scutaru, Mera – cpt., Cherecheş – Nicolescu (min. 66, Lazea), Vidrăşan – Bedea, Ignea, Bozian (min. 70, I. Plămadă) – Velici (min. 88, Bănică).

Rezerve: Munteanu – Ghinescu, Cojocaru, Miholca.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Conform rezultatelor de până acum în etapa a VII-a din Liga 2, câte 4 victorii au aparținut gazdelor respectiv oaspeților, un meci încheindu-se la egalitate, iar bilanțul golurilor este 13-14. Rezultatele rundei și programul celei viitoare, pe coloana clasamentelor. Partida Fotbal Club Argeș – AS FC Universitatea Cluj închide etapa luni de la ora 18.

The post Calificată în Cupa României în reprizele de prelungiri, pierzătoare peste 4 zile în Liga 2 în minutele de prelungiri: Petrolul – ASU Politehnica 2-0 (0-0) appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*