Camera de supraveghere video, un dispozitiv practic şi eficient de securitate

Sistemul de supraveghere este o reţea formată din camere poziţionate corespunzător şi conectate la un centru de înregistrare (în casă) sau la un monitor de afişare pentru a monitoriza pasajele şi obiectele de valoare care trebuie controlate – uşi, grădină, vehicul etc. O conexiune la internet prin intermediul unui modem sau a unei chei 3G permite consultarea la distanţă, efectuată de tine sau de o agenţie de securitate este suficientă pentru a avea totul online.

Există mai multe tipuri de sisteme de supraveghere video: fictiv, cu viziune locală, cu viziune mobilă sau cu viziune mobilă şi locală: fiecare tip de instalaţie are avantaje specifice. Totul depinde de nevoile tale şi de gradul de supraveghere pe care doreşti să îl ai.

Camerele de supraveghere fictive

O instalaţie fictivă este concepută pentru a descuraja orice intruziune; o puteţi integra şi cu o serie de camere supraveghere reale.

Camerele de supraveghere cu viziune locală

Pot alcătui o instalaţie locală de supraveghere cu camere care trimit imaginea către computer, televizor sau orice ecran din casă.

Camerele de supraveghere cu viziune mobilă

O instalaţie de vizionare mobilă cu camere de supraveghere IP care vă trimite imaginile filmate în timp real, pe smartphone sau computer; necesită o conexiune la internet 3G. Este soluţia perfectă pentru a vă urmări lucrurile în vacanţă!

Camerele de supraveghere cu viziune mobilă şi locală

O instalaţie cu viziune mobilă şi locală, realizată corespunzător, oferă cel mai înalt grad de siguranță și de control asupra proprietății monitorizate.

Deşi camerele sunt independente de serviciul de instalare, acesta din urmă trebuie luat în considerare pentru a se asigura că pot fi montate corespunzător.

Obiectivul unei camere de supraveghere

Obiectivele camerei au o distanţă focala de 2,5 mm până la 100 mm. Cu cât dimensiunea obiectivului este mai mare, cu atât câmpul vizual este mai îngust şi cu atât vei putea vedea mai departe. În schimb, un obiectiv mic, numit şi unghi larg, va permite să beneficiaţi de o imagine largă; dezavantajul este că este posibil să nu vedeţi câteva detalii. Distanţele focale fixe sunt mai ieftine, dar nu vă permit să măriţi elementele care vă interesează, spre deosebire de distanţele focale variabile.

Camerele şi sursa de alimentare

Camerele trebuie să fie întotdeauna conectate la o sursă de alimentare. Există camere de 12V, 24V sau uneori 220V. Acesta din urmă trebuie aşezat într-o cutie impermeabilă pentru utilizare în exterior, pentru a evita scurtcircuitele. Acest tip de cutie este, de asemenea, o protecţie eficientă împotriva vandalismului. Reţineţi că unele camere IP sunt compatibile PoE, Power over Ethernet, ceea ce înseamnă că cablul RJ45 care transporta datele transportă şi electricitate pentru cameră, cu condiţia să aveţi un router (element al unei reţele de calculatoare) care este, de asemenea, compatibil.

Fiecare instalaţie de supraveghere video face obiectul unei declaraţii în care trebuie să justificaţi instalarea, să o descrieţi tehnic şi să specificaţi procedurile de înregistrare. Dacă această instalaţie monitorizează un loc destinat primirii publicului său filmează un loc public, chiar dacă parţial, un semn trebuie să informeze părţile interesate că se afla într-o zonă de supraveghere video. Fiţi bine informaţi cu privire la materialele necesare înainte de a vă depune cererea, pentru a evita refuzarea autorizaţiei.

Sursa foto: https://www.pexels.com/

Articolul Camera de supraveghere video, un dispozitiv practic şi eficient de securitate apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*