Campania continuă! Sute de câini și pisici sterilizați prin intermediul Free Amely 2007

Încă de la înființare, Asociația Free Amely 2007 s-a dedicat ajutorării animalelor fără stăpân atât prin munca desfășurată la adăpost, cât și prin zecile de campanii gratuite de sterilizare a câinilor și pisicilor. În ultimii ani, sute de animale din Lugoj și împrejurimi, dar și din alte județe, au fost sterilizate prin intermediul asociației.
Din pricina contextului pandemic, sesiunile campaniei de sterilizare au fost sistate o perioadă, însă au revenit anul acesta, începând cu luna februarie. De atunci și până în prezent, 460 de animale cu și fără stăpân au fost sterilizate, dintre care 213 câini și 247 pisici.

Campania va continua în iulie, următoarea sesiune fiind programată pentru zilele de 6 și 7 ale lunii.

”Ne bucură faptul că cetățenii au înțeles că și pisicile vor deveni în scurt timp o problemă, dacă sunt lăsate să se înmulțească non-stop. Castrarea este benefică și pentru sănătatea câinilor și pisicilor. La ultima sesiune desfășurată în intervalul 12-14 mai, alături de echipa condusă de dr. Darius Terheș, a venit să ne ajute, voluntar, și prietena Asociației Free Amely 2007, Antonella Fantinato, studentă la Facultatea de Medicină Veterinară din Timișoara, anul V. Câinii și pisicile din Adăpostul Free Amely 2007 au primit ca donații, în această campanie, 250 lei și 4 saci de boabe. Mulțumim tuturor celor ce au contribuit la succesul acestei campanii: Sponsorului Future for Dogs e.V., presei – pentru promovare, prietenilor – pentru distribuire, dr. Darius Terheș și echipei lui, voluntarilor și, nu în ultimul rând, cetățenilor care și-au adus câinii și pisicile la castrat/sterilizat. Mulțumim pentru donații!”, a declarat Elena Balaj, administratorul Asociației Free Amely 2007.

Programările se pot face la numerele de telefon 0731/973866 sau 0726/692964. Acțiunea se va desfășura cu respectarea normelor impuse de pandemia de coronavirus.

În ziua cu programarea pentru sterilizare/castrare nu trebuie să li se dea mâncare câinilor și pisicilor care vor fi aduse la operat. Câinii și pisicile care se pot castra, femele și masculi, trebuie să aibă vârsta de cel puțin 6 luni. Femelele care au fătat deja, trebuie să aibă cel puțin 8 săptămâni de la fătare, femelele împerecheate deja se pot steriliza.

Conform legii, în România este obligatorie castrarea câinilor, excepție făcând doar câinii cu valoare chinologică.

Articolul Campania continuă! Sute de câini și pisici sterilizați prin intermediul Free Amely 2007 apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*