Campania de împăduriri de primăvară, în plină desfăşurare

Direcţia Silvică Prahova – printre cele care au demarat-o mai înainte de data stabilită!

 

F. T.

Într-o postare de pe Facebook a Romsilva- Regia Naţională a Pădurilor se menţionează că, de la mijlocul lunii februarie şi până în data de 29 martie a.c., la nivel naţional s-au împădurit 392 de hectare de teren, s-au regenerat natural alte 1.255 de hectare, plantându-se aproximativ 4, 1 milioane de puieţi.
Toate acestea au fost amintite în contextul marcării Lunii Plantării Arborilor ( 15 martie- 15 aprilie), dar cu adăugarea faptului că, în acest an, ” datorită condiţiilor meteorologice favorabile, campania de împăduriri de primăvară a debutat mai devreme la mai multe direcţii silvice”.
Printre acestea din urmă se numără şi Direcţia Silvică Prahova, după cum aminteam într-unul dintre numerele trecute ale ziarului, pe raza ocoalelor silvice Ploieşti şi Verbila ” furându-se startul”, în sensul că şi acolo lucrările de împădurire au început mai înainte de mijlocul lunii martie, fiind sistate o perioadă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Apoi, reluate.
Astfel se face că, până în ziua de 25 martie a.c., la nivelul Direcţiei Silvice Prahova se realizase aproximativ 50 la sută din planul de împăduriri pentru această perioadă.
Vom reveni cu date concrete şi cu stadiul împăduririlor „la zi” în judeţ, precum şi cu alte detalii.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*