Campanie gratuită pentru depistarea precoce a bolilor tiroidiene în Belinț, Boldur și Mănăștiur

Medicii de la Spitalul Municipal din Timișoara derulează în perioada august – decembrie o campanie gratuită pentru diagnosticul precoce al bolilor tiroidiene. Evaluarea se realizează cu ajutorul unei unități mobile cu echipamente performante, printre care ecografe staționare și portabile și o autospecială medicală pentru screening.
Pot beneficia de acest serviciu medical gratuit persoanele peste 18 ani, inclusiv cele fără asigurare medicală, condiția fiind să nu aibă antecedente de cancer tiroidian. Doritorii au nevoie doar de un act de identitate. În plus, în cadrul campaniei se efectuează și evaluări gratuite Babeș – Papanicolau, în vederea depistării precoce a cancerului de col uterin.

Medicii vor ajunge în mai multe localități din județul Timiș, printre care și Belinț (2 octombrie), Boldur (9 octombrie) și Mănăștiur (18 decembrie).

Campania se derulează în cadrul proiectului „Abordări comune pentru eficientizarea diagnosticului precoce și tratamentul cancerului tiroidian în populația ariilor partenere”, RORS 350, în valoare totală de 1.038.306,00 de euro și care este cofinanțat în proporție de 98% prin Programul Interreg – IPA CBC România-Serbia 2014-2020.

Se pot face programări pentru ecografii tiroidiene și în ambulatoriul spitalului, telefonic la numărul 0723/396351, de luni până vineri între orele 8 – 18.

Articolul Campanie gratuită pentru depistarea precoce a bolilor tiroidiene în Belinț, Boldur și Mănăștiur apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*