Campanie prelungită! Curățenia de primăvară din Lugoj are succes

Campania de curățenie de primăvară, începută la 1 martie, după un program detaliat, publicat inclusiv în săptămânalul ”Redeșteptarea”, a avut un succes mai mare decât era prevăzut.
Deși Serviciul de Sere, Parcuri și Spații Verzi al Primăriei a programat câte două treceri prin fiecare cartier, la interval de două săptămâni , lăsând și trei zile la finalul lunii pentru cereri ”extra” sau intervenții în zone neprogramate inițial, cu toate acestea, cererea foarte mare din partea cetățenilor a făcut ca echipele care asigură curățenia de pri­mă­vară să fie depășite de numărul mare al solicitărilor.

”Volumul deșeurilor vegetale este foarte mare. Pe raza muni­ci­piului se colectează zilnic circa trei remorci a câte 3,5 tone fiecare de resturi vegetale tocate. Acestea vor fi depozitate pe Câmpia Li­ber­tății, unde va fi efectuată ope­ra­țiunea de mulcire a solului, ur­mată de plantare.  Chiar dacă programul campaniei va fi decalat, asigurăm cetățenii că toate de­șeu­rile vege­tale vor fi colectate”, precizează ing. peisagist Elena Olariu, coordonatorul Serviciului Public Sere şi Zone Verzi.

Cu alte cuvinte, campania este ”victima” propriului succes, ce­rerea fiind mai mare ca oferta. La aceasta se adaugă și faptul că strângerea și tocarea resturilor vegetale nu s-a mai făcut în ultimii ani.

”Nu vom renunța la varianta de tocare a resturilor vegetale la fața locului, în fața domiciliului solicitanților. Considerăm în continuare că este cea mai bună va­rian­tă. Vom continua campania în tot orașul, chiar dacă se va desfă­șura cu întârzieri. Vă asigu­răm că lucrătorii de la Sere și Spa­ții Verzi sunt de dimineața până seara în oraș, dar se pare că această campanie va dura mai mult, circa o lună și jumătate – două”, a anunțat primarul Claudiu Bu­ciu.

Pentru orice nelămurire din partea cetățenilor, Serviciul Public Sere și Zone Verzi poate fi contactat la telefon 0256 351 902 sau 0760 808 137, între orele 7.00 – 15.00.

Curățenie și la Buziaș

Curățenia de primăvară debutează și la Buziaș, în organizarea Primăriei orașului-stațiune. Se urmărește o salubrizare generală, în cadrul campaniei cetățenii având posibilitatea să depoziteze deșeurile vegetale rezultate din curățarea arborilor și a viței de vie la bordura carosabilului în perioada 29 martie – 13 aprilie.

În prima zi a campaniei, luni, 29 martie, sunt vizate străzile Prin­ci­pală, Avram Iancu, Ion Vidu, Aleea Nucilor; marți, 30 martie, se vor colecta deșeuri pe străzile Florilor, Spitalului, Câmpului, Libertății, 22 Decembrie, 6 Martie, Aurel Vlaicu, P-ța Bisericii (lângă biserică); miercuri, 31 martie sunt cuprinse străzile Griviței, Brediceanu, Soarelui, Dorobanți, Gării; joi, 1 aprilie, se colectează deșeuri pe străzile Timișului, Viorelelor, Gojdu, Șoimilor, Gârlei, Semenicului, Andrei Mureșan; vineri, 2 aprilie, sunt vizate străzile Republicii, Crucii, 9 Mai, Grozăvescu, Viilor, Mărășești, Eroilor; luni, 5 aprilie se curăță străzile Eminescu, Pri­mă­verii, Mărăști, Matei Corvin, Bi­sericii; marți, 6 aprilie sunt vi­zate străzile Șaguna, Unirii, Oituz, Pompieri, Târgului.

În ziua de miercuri, 7 aprilie, se colectează deșeurile vegetale la Ferma 6, joi, 8 aprilie și vineri, 9 aprilie la Si­lagiu și în zilele de luni și marți, 12-13 aprilie, la Bacova.

Totodată, în data de 14 aprilie se organizează campania de colec­tare DEEE-uri, care vizează echipamentele electrice și electronice uzate, care vor fi ridicate doar în această zi, pe toată raza orașului Buziaș.

Primăria a­dresează cetățenilor rugămintea să depună aceste obiecte la bordura carosabilului numai cu o zi înainte data programată pentru colectare, respectiv ziua de 13 aprilie.

Articolul Campanie prelungită! Curățenia de primăvară din Lugoj are succes apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*