Campioana detașată în ”D” Timiș, ACS Dumbrăvița, înaintea barajului de promovare în Liga 3. Bălu: ”Diferența o va face factorul mental”

Nu mai puțin de 26 de puncte a avut avans la final noua campioană a ligii a patra timișene, ACS Dumbrăvița, un decalaj copios după un sezon în care a pierdut doar și numai în runda inaugurală din august 2017, la cea pe care avea s-o egaleze la puncte în urma revanșei din prima etapă pe 2018, Timișul Șag, alb-verzii fiind acum în pragul dublei manșe a barajului de accedere în eșalonul superior, furci caudine de care reprezentantele Diviziei D Timiș au trecut în general cu brio în ultimii ani.

ACS Dumbrăvița ar fi așadar ultima propunere a fotbalului timișean pentru scena Ligii 3, căutând să calce pe urmele celor de la ASU Politehnica, Ripensia și ACS Ghiroda, triumfătoare la baraj în precedentele 3 ediții de la disputarea în dublă manșă a confruntărilor pentru promovare, împotriva unor oponente din Caraș-Severin respectiv Hunedoara în ultimii 2 ani, după ce tot cei din Ghiroda erau și ultimii perdanți din ”D”, sub Cetatea Devei, în 2014, la lovituri de departajare cu campioni județeni din Alba.

Însă după un început ceva mai șovăielnic de campionat, printr-o înfrângere la Şag cu 1-0, dar și patru rezultate de egalitate până în etapa a XI-a, se părea că nu alb-verzii din Dumbrăvița vor ajunge să reprezinte Divizia D Timiș în 2018 la baraj, Timişul Şag fiind la mijlocul turului într-o mai bună postură, distanţată cu 8 puncte de locul secund.

Dar cei din Dumbrăvița au mutat înțelept prin a-l coopta în fruntea băncii tehnice pe Sorin Bălu, care i-a adus la sfârşitul turului la numai trei puncte de liderul de toamnă CS Timişul Şag. La sfârşitul toamnei, ”verzii” aveau linia de clasament 17 12 4 1 60-13, îmbunătățită după o serie de victorii, și 40 de puncte în cont. Zestre mărită încă de la startul în retur, 2-0 în revanșa cu CS Timişul Şag, ceea ce i-a propulsat pe locul I, fără a mai fi cedat până la final, ca unică formație care nu a cunoscut înfrângerea pe teren propriu dar și cu cele mai multe goluri marcate.

Bilanțul final sună excelent, 34 28 5 1 125–25 89 de puncte, cu plus 38 la adevăr şi chiar +100 la capitolul goluri, doar nou-promovata ASO Deta încheind neînfrântă un meci cu ”verzii” în sezonul de primăvară, 3-3 pe gazonul pe care cândva strălucea ”Astral” în Liga 3, în urmă cu circa două decenii. Iar puțin a lipsit ca prima clasată după tur, CS Timişul Şag, lăsată în urmă la cea mai mare diferență înregistrată în ”D” după revoluţie între primele două clasate, de 26 de puncte, să fie depășită și pe locul doi, tocmai de către cei din Deta.

În revirimentul lor după prima pătrime a sezonului, alb-verzii lui Bălu au ajuns să marcheze nu mai puțin de 125 de goluri, dintre care două autogoluri, consemnate cu CSM Lugoj II, în dreptul lui Raul Peptănuş, şi Unirea Tomnatic, prin Florin Ardelean, și cu mențiunea că din tabăra fruntașei au înscris 14 jucători. Și anume…

Florin Nanu de 24 de ori, Dan Silaghi și Deian Pecarov cu câte 20 de goluri, Raul Briciu și Răzvan Rus câte 16, dar și Laurenţiu Telescu și Dorian Bîrză – fiecare câte 7, Eduard Soare (6), Ovidiu Oancia (4), Bogdan Centea și Adrian Ştefan cu câte 3 goluri, Cristian Gălan cu două goluri şi Vlad Nicoară – un gol.

Iată și rezultatele tur-retur, conform ordinii cronologice: 0-1 în etapa I şi 2-0 în runda a 18-a cu CS Timişul Şag; 2-0 (etapa a II-a) şi 5-0 cu CSO Făget; 1-1 şi 3-1 cu Unirea  Tomnatic; 4-2 şi 6-0 cu AS Seceani; 1-1 şi 3-0 cu Progresul Ciacova; 5-1 şi 3-3 cu ASO Deta; 0-0 şi 6-0 cu Pobeda Dudeştii Vechi; 8-1 şi 3-0 cu AS FC Bazoşu Vechi; 3-0 şi 3-1 cu Unirea Sânnicolau Mare; 9-3 şi 4-0 cu CSM Lugoj II; 1-1 şi 2-1 cu Voinţa Maşloc; 6-0 şi 4-2 cu AS Peciu Nou; 3-2 şi 2-0 cu Cocoşul Orţişoara; 2-0 şi 10-3 cu ACS Murani; 1-0 şi 5-0 cu Voinţa Biled; 7-0 şi 2-0 cu Avântul Periam; 7-0 şi 2-1 cu Progresul Gătaia.

Lotul de 27 de jucători cu care s-a impus ACS Dumbrăvița i-a reunit pe parcurs pe Arpad Miklos, Alin Puiu şi Sorin Robotin – portari; Eduard Soare, Laurenţiu Telescu, Cristian Gălan, Robert Szalkai, Dinu Rebenciuc, Marius Toma, Valeriu Sofronea, Mădălin Stancu, Miodrag Todorov, Bogdan Centea, Alin Paleacu, Raul Briciu, Răzvan Rus, Brian Filimon, Adrian Ştefan, Ovidiu Oancia, Dan Perju Silaghi, Deian Pecarov, Dacian Bîrză, Florin Nanu, Adrian Scrob, Todor Luca, Andrei Borlea și Vlad Nicoară, de menţionat fiind că din retur unii componenți n-au mai făcut parte din efectiv, fie trecând la alte echipe, fie părăsind ţara din motive de serviciu. Iar la performanța adjudecării titlului au mai contribuit și Florin Macavei în calitate de preşedinte, după ani buni ca antrenor principal al ”verzilor”, respectiv Călin Mada – director tehnic, Levente Izsak – vicepreşedinte, Balasz Nagy – vicepreşedinte, medicul Loredana Durlă, maseorul Alin Raţcu și nu în ultimul rând, ci ca vioară întâi, antrenorul principal Sorin Bălu.

După câștigarea titlului și înaintea barajului cu mehedințenii de la ACS Viitorul Șimian, Florin Macavei a admis că ”e normal să fiu bucuros, dar sincer, am şi uitat de succesul din Timiş, căci aşteptăm meciul de baraj, dublă manşă, pe care dorim s-o tranșăm favorabil, așa cum nutrește speranțe și toată suflarea dumbrăviţeană. Este o dorință colectivă şi îi chemăm și invităm pe cât mai mulţi iubitori de sport și fotbal să vină la meci, sâmbătă seară de la ora 18, pentru a încuraja echipa noastră!”

Sorin Bălu, care a mai ghidat o campioană a Diviziei D Timiș spre Liga 3 prin a fi pe 19 iunie 2013 în fruntea băncii tehnice a lui CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic la barajul adjudecat cu 3-0 la Deva cu cărășenii de la CS Metalul Oțelu Roșu, a mulţumit Spprttim pentru felicitările adresate cu ocazia adjudecării titlului în ”D”, semnalând că ”este primul campionat în care nu am pierdut nici un meci, de când am preluat echipa. Am realizat 27 de victorii şi cinci remize”.

– Aţi aflat zilele trecute numele adversarei la barajul de promovare iar primul meci este acasă cu ACS Viitorul Şimian, bănuiesc că i-aţi văzut cum joacă. ”Da, dacă aşa a decis tragerea la sorţi, nu avem ce face… Noi vrem să luăm o opţiune serioasă încă de sâmbătă, să ne asigurăm promovarea chiar din tur. Viitorul are în componenţă mai mulţi jucători cu experienţă, care au jucat în eşaloanele superioare. Echipa are jucători cu o tehnică bună, sunt agresivi, iar de la mijloc în sus arată foarte bine. Am auzit că echipa Viitorul mai are şi alţi jucători pregătiţi numai pentru baraj, dar indiferent în ce formulă vor veni la Dumbrăviţa, noi trebuie să fim în formă maximă şi trebuie să dăm totul pe teren. De-acum nu mai contează asta așa de mult, că primul joc e acasă, ci îmi doresc să nu primim gol şi să câştigăm, iar apoi vom vedea ce va fi în retur. Consider că diferenţa o va face factorul mental! Terenul nostru arată acum foarte bine, atmosfera la echipă este impecabilă şi sperăm să vină foarte mulţi suporteri, așa cum au fost la meciul cu Şagul”.

Referitor la golgeterul turului în Divizia D Timiș, Deian Pecarov, cel care, accidentat, a rămas la ”cota” 20 dar a intrat în programul normal de pregătire şi cu certitudine va fi în lotul de 18 jucători pentru baraj, Bălu a mai explicat și că ”într-adevăr, el nu a mai jucat, s-a accidentat la meciul cu Făget şi nu am putut beneficia de serviciile sale, fiind chiar multă vreme accidentat, iar în acest retur, pentru a nu recidiva, a jucat numai ultimul sfert de oră în câteva meciuri, dar sper că va putea juca la baraj!”

– Vă doresc multă baftă la cele două meciuri de baraj! ”Vă mulţumesc şi ne dorim din tot sufletul să ne îndeplinim obiectivul propus. Și vă aşteptăm la meci!”

Sâmbătă la ora 18, terenul din Dumbrăviţa va găzdui turul barajului de promovare în Liga 3, între ACS din localitate și ACS Viitorul Șimian, din județul Mehedinți. Între cele 13 duble manșe de accedere din eșalonul patru se numără din zona vestică, din județe limitrofe, și duelul CS Hunedoara – CS Voința Lupac (Caraș-Severin).

Ultima dată când campioana Diviziei D Timiș a întâlnit la baraj o reprezentantă a județului Mehedinți, CSM Lugoj a învins cu 3-0 pe 20 iunie 2012 pe CS Pandurii Cerneți, la Reșița.

Un alt baraj, cel de promovare/retrogradare la nivelul Ligilor 2 și 1, a fost adjudecat miercuri abia la lovituri de departajare de prim-divizionara FC Voluntari, după 1-0 sâmbătă acasă în manșa I și 3-1 cu 3-0 fără replică la loviturile de la 11 metri în urma prelungirilor revanșei de la Târgoviște, unde gazda Chindia conducea cu 1-0 la capătul celor 120 de minute de joc, ilfovenii păstrându-și astfel de puțin locul în primul eșalon.

Clasamentul final al Diviziei D Timiș în ediția 2017/8 și rezultatele ultimei etape, de săptămâna trecută, pe coloana datelor tehnice.

 

The post Campioana detașată în ”D” Timiș, ACS Dumbrăvița, înaintea barajului de promovare în Liga 3. Bălu: ”Diferența o va face factorul mental” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*