Campioana, întoarsă din faze fixe de o formație avidă de primul succes stagional: Victoria Felnac – Victoria Zăbrani 2-1

Victoria Felnac a obţinut prima victorie din acest sezon de Liga a 4-a, 2-1 contra campioanei en-titre, Victoria Zăbrani. Șiclovan și Pasăre au întors scorul în repriza a doua, după ce Gherghel marcase primul pentru oaspeți, înainte de pauză.

Cele două formații s-au angrenat într-un joc de uzură în prima jumătate de oră, cu destule erori de transmitere a balonului. Zăbraniul a deschis scorul la prima ocazie importantă a meciului. În minutul 39, oaspeții au scăpat pe contraatac, Zele l-a lansat pe Apostol, acesta a avansat, a pasat în centru pentru Gherghel, prin fața portarului Rusu, ieșit în întâmpinare, iar atacantul a îndeplinit o simplă formalitate. Oaspeții își puteau mări avantajul înainte de pauză, Ghergel i-a pasat lui Zele, acesta a scăpat în partea stângă a careului, singur cu Rusu, dar a tras telefonat și portarul Felnacului a prins balonul în doi timpi.

Și în partea a doua, Zăbraniul își putea mări avantajul: Zele a scăpat în partea stângă a careului și i-a centrat perfect lui Sterciuc, însă acesta a trimis cu capul peste poartă dintr-o poziție ideală. Ocaziile aveau să se răzbune și căpitanul Șiclovan a recidivat după reușita lui Frontiera Curtici.

În minutul 68, Drîglă a centrat din lovitură liberă și puternicul fundaș a înscris cu capul.  de cap după o centrare din lovitură liberă a lui Drîglă. Acesta din urmă a oferit assist-ul și pentru golul de trei puncte, însă de această dată destinatarul a fost nou-intratul Pasăre, care a înscris tot cu capul. Era minutul 81, după care gazdele s-au apărat bine, inclusiv la faza din al doilea minut de prelungire, când Cornean a reluat din colțul careului de 6 metri, dar Rusu și Edu au deviat balonul în corner.

Ciba: „Îi felicit pe băieți pentru atitudine”

Așadar, VI-FE sparge gheața în acest sezon, după două egaluri și tot atâtea eșecuri în primele patru etape. „Am întâlnit o echipă foarte bună, anul trecut au fost la baraj. Am făcut o primă repriză foarte proastă, în partea a doua, în schimb, am reușit să punem presiune pe adversar, am reușit să revenim în joc și cu gol. Pe final am forțat, am și schimbat puțin sistemul de joc și am reușit să învingem. Bucuria mai mare pentru mine e că am câștigat primul meci din acest campionat, cu toate că am făcut jocuri foarte bune, unde ne-au lipsit doar rezultatul și punctele. Îi felicit pe băieți pentru atitudine, îi felicit și pe cei de la Zăbrani pentru jocul prestat, cred că a fost un joc bun de Liga a IV-a, le doresc succes. Fiecare joc îl tratăm cu maximă seriozitate și vrem să scoatem punct sau puncte din fiecare dintre ele, atât cât se poate” a declarat antrenorul „roș-albilor”, Lucian Ciba.

Mutică: „Echitabilă era remiza și, totuși, dacă făceam 2,3-0”

Fără Mandache (suspendat), Zăbraniul a arătat bine doar o repriză la Felnac. „Echitabil era să nu pierdem, dat fiind faptul că am avut ocaziile cele mai mari și mă refer la cea a lui Zele din prima repriză și la lovitura de cap a lui Sterciuc din partea a doua. Dacă reușeam să facem 2-0, cred că jocul s-ar fi terminat. Eram echipa care ataca, mai prezentă în joc. Dar, fotbalul răsplătește echipa care își dorește mai mult, din păcate noi în repriza a doua nu am mai putut din mai multe puncte de vedere. Pe Crișan l-am ținut accidentat 30 de minute, pe Hodan la fel, a trebuit să improvizez, iar, din păcate, banca nu mi-a permis prea multe schimbări. Am avut doi juniori plus Ghergar. Una peste alta, cred, totuși, că rezultatul echitabil era egalul, dar felicit echipa din Felnac pentru atitudinea pe care a avut-o în repriza a doua și pentru faptul că și-au dorit mai mult. Cred că la acest capitol s-a făcut diferența astăzi. Am luat două goluri din faze fixe, deși am discutat acest lucru încă de luni. Nejucând sămbăta trecută, am fost prezent la meciul lor împotriva celor de la Curtici, când Șiclovan a înscris cu capul. Dar, repet, dacă făceam 2-0 sau 3-0, meciul era jucat. Din păcate pentru noi n-am reușit asta și raportat la repriza a doua, ei au meritat să câștige și pentru asta îi felicit” au fost cuvintele lui Dorel Mutică, tehnicianul Zăbraniului.

În următoarea etapă, Zăbraniul primește vizita Păulișanei Păuliș, în timp ce Felnacul stă.

Formații:

Felnac: Fl. Rusu – S. Bogdan, Șiclovan, Istin, Edu – S. Măgulean, Doboș, Sîrbu, Drîglă – R. Ardelean (73 Pasăre) – Burian (86 Corbei). Antrenor: Lucian Ciba

Zăbrani: A. Bogdan – Vasilca, Pașcu, O. Moisă, Topai – Crișan (75 Poenaru), Hodan (88 Cornean) – Sterciuc, Zele (80 Ghergar), Apostol – Gherghel. Antrenor: Dorel Mutică

Arbitri: Loredan Bogdan – Silviu Mocanu, Zoltan Nagy

Observator: Marcel Vida

0
0

Articolul Campioana, întoarsă din faze fixe de o formație avidă de primul succes stagional: Victoria Felnac – Victoria Zăbrani 2-1 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*