Campionat aproape ucis: Progresul Pecica – Unirea Sântana 2-1

Pe o vreme frumoasă, derby-ul județului Arad a strâns aproximativ 400 de spectatori la Pecica. Liderul Progresul avea prima șansă în fața principalei urmăritoare, care s-a bazat pe fotbaliști care au evoluat în special la nivelul Ligii a 4-a. Dincolo, Rusu, Wild, S. Popa, Copil sau Puie strânseseră destule prezențe la în ligile doi și trei.

Debutul partidei a respectat așteptările, cu gazdele punând presiune și deschizând repede scorul. Copil l-a deschis pe stânga pe Aldan, acesta a pasat bine în fața porții, cei de la Sântana nu a intervenit, iar Măgulean a împins mingea în plasă din numei 3 metri. Pecicanii nu au mai forțat, dar cu toate astea și-au mai creat două situații bune. Mai întâi, Măgulean s-a eliberat la șut în 12 metri ușor lateral stânga, dar finalizarea e telefonată. Apoi, în minutul 30, Puie a tras din alergare, de la 25 de metri și balonul a trecut de puțin peste poartă.

Finalul reprizei i-a aparținut echipei vizitatoare, care a fost extrem de periculoasă la fazele fixe. Mai întâi, R. Popa a executat o lovitură liberă de la 21 de metri ușor lateral stânga, iar Rusu a respins cu ceva dificultate din vinclu. Dar, ocazia primului mitan i0a aparținut lui Istin, care a reluat slab mingea respinsă de Rusu la „libera” covrig a lui Martin și Wild a respins de pe linia porții.

Amfitrionii au început perfect și partea secundă. Copil l-a deschis pe Puie, acesta a fost blocat în primă fază de Iacob, dar mingea i-a revenit în 12 metri și a trimis simplu în plasă. Radu Pop l-a încercat cu o „torpilă” de la 35 de metri pe Rusu, dar ocaziile clare i-au aparținut tot Progresului. Puie a mai scăpat odată în careu, dar a tras slab pe direcția lui Iacob. După o oră de joc, Copil a centrat de pe stânga, iar Măgulean a reluat frumos cu capul, puțin peste vinclu.

Lucrurile aveau să se complice pentru pecicani, după ce Gabor a văzut al doilea „galben” și implicit „roșu” pentru Gabor, care a sărit cu cotul în capul lui Prică. Unirea a urcat liniile, a avut ceva mai mult inițiativa, dar oportunitățile de poartă au lipsit. Asta doar până în minutul 81, când, după un corner de pe stânga, mingea a ajuns cu ceva noroc la De Palma în 2 metri și italianul revenit joi la Sântana a făcut 2-1. În minutul 88, Berari a țintit „paianjenul” din stânga lui Rusu, dar mingea a trecut milimetric pe lângă.

În cel de-al doilea minut de prelungire, Copil a trimis în transversală dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, în timp ce vizitatorii nu au scos nimic din forcingul de final. Astfel, Pecica își adjudecă derby-ul și, la +7 puncte față de Unirea, se poate spune că a cam omorât ediția 2018-2019 a Ligii a IV-a Arad.

Formații: 

Pecica: Fl. Rusu – Țugulescu (65 T. Bodri), Gabor, Ew. Wild, Aldan – S. Popa, Arsene – Ponta (56 Drâglă), Puie, Copil – P. Măgulean (84 Păcurar).

Sântana: Iacob – Toader, De Palma, Tomuț, Istin – Politic (80 Stanciu), R. Popa – Parlapan (64 Berari), Martin (84 Paven), D. Morariu (78 Ilinca) – Prică.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Casian Bălu, Cristian Takacs. Observatori AJF: Leontin Buda, Daniel Scridon.

0
0

Articolul Campionat aproape ucis: Progresul Pecica – Unirea Sântana 2-1 apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*