Campionat internațional de atletism pentru copii și juniori la Timișoara

CS Athletics Timișoara organizează sâmbătă, pe data de 25 mai, ediția inaugurală a întrecerii Junior Athletics Championships, primul campionat de atletism organizat la standarde internaționale de concurs care se adresează în exclusivitate elevilor și liceenilor organizat la Timișoara. O inițiativă a clubului sportiv atletic timișorean, evenimentul își propune să promoveze atletismul în rândul copiilor atât ca sport de performanță, cât și ca alternativă de recreere și mod sănătos de viață.

Junior Athletics Championships se va desfășura sâmbătă între orele 9 și 14 pe Stadionul ”Știința” din Timișoara, singura locație amenajată din oraș care poate să găzduiască o competiție de atletism de performanță. Invitat special este Florin Florea, președinte al Federației Române de Atletism.

Junior Athletics Championships își dorește să devină o competiție de referință la nivel euro-regional, astfel că de la prima ediție participarea este internațională. Sunt așteptați 50 de copii de la 6 cluburi din Serbia și Ungaria, care vor concura alături de cei aproximativ 200 de copii așteptați să sosească la Timișoara de la cluburi sportive și școli din 6 județe din România.  

Participanții, copii cu vârste cuprinse între 9-15 ani, vor concura în 5 probe de alergare. Înscrierile se fac website-ul evenimentului: http://csathletics.ro/junior/inscrieri/mesaj-inscriere/ până la data de 22 mai.

Elementul inedit al competiției sunt cele 3 curse dedicate copiilor cu cerințe educaționale speciale cu scopul de a încuraja sportul para-olimpic și a integra acești copii în rândul comunității sportive. Secțiune coordonată de psihologul Adriana Lăzăruțiu, profesor psihopedagog în cadrul Centrului de Resurse și Asistență Educațională Speranța.

Ca la orice competiție sportivă, un număr de 40 de voluntari vor ajuta la organizarea evenimentului pe data de 25 mai. Aceștia sunt studenți de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest, dar și membri adulți din comunitate. Înscrierile pentru voluntari se pot face aici: http://bit.ly/2WKumJ1

„Junior Athletics Championship  se dorește a fi un eveniment sportiv inedit, cu organizare  la standarde înalte. Acest lucru nu s-ar fi putut realiza fără implicare voluntară a părinților de la clubul nostru care, ei înșiși, și-au dorit să ofere copiilor o competiție organizată la standarde înalte, pentru a le da ocazia să experimenteze cum este un concurs de atletism în adevăratul sens al cuvântului. Pe această cale le mulțumesc atât lor, cât și sponsorilor și partenerilor care au crezut în acest eveniment alături de noi, încă de la prima ediție. Sperăm ca Junior Athletics Championship să pună Timișoara pe harta circuitului de atletismului național și internațional”, a declarat profesorul Raymond Gulyas, președintele CS Athletics Timișoara.

Despre CS Athletics

Inițiator al acestui proiect și principal organizator este clubul sportiv CS Athletics Timișoara ( http://csathletics.ro ), prin președintele și antrenorul său, profesorul Raymond Gulyas, atlet cu experiență națională și internațională – Locul 2 la Cros cu echipa României la Campionatele Europene de Atletism și Locul 5 la 1500m la Campionatul de Atletism pentru Juniori. Clubul este afiliat la Federația Română de Atletism, și participă la multe din competițiile înscrise în calendarul competițional.

Cea mai titrată membră a clubului este Cristina Bălan, cu peste 40 de medalii naționale și internaționale. Cele mai importante rezultate sunt: locul 7 la 4×400 de metri la Campionatul european de seniori, aur la 4x400m la Campionatul balcanic de seniori, selectată ca membră a lotului olimpic de tineret și a ștafetei de 4x400m ale României, campioană universitară la 400m si 800m, campioană națională de tineret la 800m, vicecampioană la 400m, medaliată cu bronz la competiția națională la 800m, aur la 800m Campionatele Internaționale ale României.

În cadrul clubului se antrenează și o grupa de copii care deja are în palmares premii la multe competiții regionale și naționale. Aici se dezvoltă sportivi și se formează oameni. Educația prin sport e unul dintre cele mai importante aspecte în acest club.

Prin echipa de copii, CS Athletics se dovedește a fi unul dintre cele mai implicate centre de atletism din Timișoara în promovarea acestui sport în rândul copiilor.

Sponsori: Flexik Automation, Decathlon, Lasting Software, Avaelgo, Daikin, Dialog Data, Honeywell-Elster, Maspex, SmartFit, Tehnodent Poka, L’studio Beauty Salon.  

Parteneri: Facultatea de Educație Fizică și Sport, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Consiliul Județean Timiș.

 

The post Campionat internațional de atletism pentru copii și juniori la Timișoara appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*