Campionatul bate Cupa. Cu rezervele din nou pe teren, CFR Cluj a făcut doar egal cu Astra şi a ratat calificarea în finala Cupei României

CFR Cluj a fost eliminată din semifinalele Cupei României, după ce a terminat la egalitate, 2-2, meciul retur cu Astra Giurgiu.

În ciuda înfrângerii cu 1-3 din tur şi a declaraţiilor referitoare la un miracol, Dan Petrescu a demonstrat, prin formula de start, că o eventuală ratare a finalei Cupei României nu e un capăt de ţară. Cu mai multe vedete pe bancă, feroviarii au suferit în primele 35 de minute.

Obligaţi să atace, clujenii au avut ocazii doar prin şuturile lui Males, în timp ce jocul Astrei a fost mult mai eficient. Butean şi Alibec, din două faze fixe, ultimul transformând un penalty, au făcut ca tabela să arate 2-0 pentru giurgiuveni, scor la care CFR-iştii aveau nevoie de patru goluri pentru a se mai califica. Petrescu nu a mai avut răbdare până la pauză şi l-a aruncat în luptă pe Deac, iar pe finalul primei părţi ardelenii au marcat golul care i-a făcut să mai spere în partea secundă.

Costache a redus din diferenţă, acelaşi jucător al CFR-ul ratând o şansă mare imediat după pauză. Intrarea lui Ţucudean, în minutul 61, s-a văzut rapid, iar golgheterul clujenilor a scos un penalty. Lazar i-a parat, însă, şutul lui Deac, dar Petrescu nu a avut timp să fie dezamăgit.

Imediat, cel mai bun jucător al oaspeţilor, Valentin Costache, a făcut dubla, iar ardelenii simţeau că pot produce acel miracol. Gazdele au fost, totuşi, mult mai atente în defensivă până la final, iar CFR-ul nu a mai reuşit să-şi creeze la fel de uşor ocazii, aşa că meciul s-a terminat 2-2.

Ieşirea de pe teren a lui Omrani cu ambulanţa, după ce s-a lovit la cap într-un duel aerian, avea să fie cel mai tensionat moment al sfârşitului de partidă, iar CFR Cluj rămâne să se concentreze doar pe campionat.

Astra Giurgiu

Au mai intrat: Begue, Dima, Biceanu. Antrenor: Costel Enache

CFR Cluj

Au mai intrat: Deac, Manea, Ţucudean. Antrenor: Dan Petrescu

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*