Campioni balcanici de atletism, la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti

Petre Apostol

Cea de-a 51-a ediție a Campionatelor Balcanice de Atletism rezervate juniorilor 1 (U20) a avut loc la Istanbul, sâmbătă şi duminică, iar printre reprezentanţii care s-au remarcat din delegaţia României s-au regăsit şi doi atleţi de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti: Andrei Niculiţă şi David Gudi, însoţiţi de profesoara Maria Andrei, cooptată în stafful tehnic al echipei tricolore.
După ce şi-a îndeplinit baremul de participare la Mondialele şi Europenele U20, Andrei Niculiţă a confirmat şi la Campionatul Balcanic, devenind campion la proba de 400 metri, cu timpul de 47,28 secunde. Elevul profesoarei Maria Andrei, care are a opta performanţă europeană la 400 metri (47,22 secunde – 1031 puncte), la U20, a mai contribuit la încă o medalie de aur şi o medalie de argint trecute în palmaresul delegaţiei tricolore, în cadrul probelor de 4×400 m şi 4×100 m.
La proba de ştafetă 4×400 m, Andrei Niculiţă a alergat alături de colegul său de la clubul ploieştean, David Gudi (prezent pentru prima dată la o competiţie internaţională), devenind campioni balcanici, într-o echipă completată de Simon Toma şi de Adrian Bondoc, atleţii tricolori sosind cu timpul de 3:11,08 minute.
Sportivul de la CSŞ Ploieşti a mai urcat pe podiumul de premiere şi la proba de 4×100 m, la care iniţial nu era inclus în echipă (fiind specialist pe distanţa de 400 m), ştafeta României cucerind medaliile de argint, alături de Niculiţă concurând şi Alexandru Şendrea, Simon Toma şi Beniamin Duicu.
România s-a clasat pe locul secund în clasamentul pe naţiuni de la competiţia balcanică, totalizând 21 de medalii (6 de aur – 10 de argint – 5 de bronz), în urma Turciei, care a obţinut 33 de medalii (9 – 11 – 13). Pe a treia poziție s-a clasat Serbia, cu 19 medalii (6-8-5).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*