Când intră Drast Company pe șantierul „Francisc Neuman”? „Cheia” e la Primărie ce trebuie să dea un avans de 30% din suma contractată

În urmă cu două zile, Primăria a declarat-o, oficial, pe S.C. DRAST COMPANY S.R.L, drept câștigătoare a licitației pentru lucrările de finalizare a arenei „Francisc Neuman”. Contractul se va semna săptămâna viitoare și, teoretic, firma arădeană ar trebui să se apuce imediat de treabă. Dar se va întâmpla acest lucru?

Din informațiile noastre, constructorul va intra pe șantierul din Calea Aurel Vlaicu doar în momentul în care în conturile sale va fi virată prima tranșă de bani, de 30% din suma totală de 16,348,035 de lei. Adică exact avansul ce va fi prevăzut în înțelegerea ce urmează a fi semnată, dacă ea va fi semnată cu această clauză.

Altfel, cei de la Drast și-au pregătit terenul. Se pare că, la rândul lor, vor avea și firme subcontractate pentru unele lucrări, dar și furnizori și tocmai de aceea procentul de 30% „la semnătură” e foarte important pentru a mișca rapid lucrurile. Printre altele, trebuie comandate din timp cele două tabele electronice, turnicheții, sistemul de sonorizare, o mare reclamă luminoasă sau fotoliile pentru tribuna oficială și, bineînțeles, acestea trebuie achitate din fondurile Primăriei.

Până una alta, Sergiu Bîlcea a participat la o primă întâlnire informală cu reprezentanții Drast chiar la fața locului, adică la stadionul „Francisc Neuman”. Acest lucru s-a întâmplat ieri la o zi după ce vicepreședintele CJA, candidat la fotoliul de primar, a discutat cu „oficialii” antrenorii și jucătorii UTA-ei înainte de reluarea întâlnirilor pe puncte în Liga 2-a.

Că s-a vorbit de stadion, sau despre stabilitatea financiară necesară unui club ce atacă un obiectiv important ca și promovarea în Liga 1, până la urmă important este ceea ce se va întâmpla în iarbă de luni, odată cu meciul de la Miercurea Ciuc, încolo. „Suntem pe aceeași lungime de undă cu toată lumea. Și noi ne dorim finalizarea cât mai rapidă a stadionului, dar asta nu se va întâmpla mâine-poimâine și tocmai de aceaa noi rămânem ancorați în realitatea zilei de azi. Cum ar veni, noi trebuie să ne facem treaba, adică să să bifăm obiectivele noastre din punct de vedere sportiv și sunt convins că și din partea legată de infrastructură, de stadion, se vor rezolva mai devreme sau mai târziu. În întâlnirea cu domnul Bîlcea, nu a fost vorba de garanții sau de alte lucruri aplicate. Pur și simplu, miercuri, a fost o întâlnire pe care am ținut să o avem înainte de debutul acestui sezon de primăvară și am făcut-o pentru a ne simți bine în familia pe care am format-o aici, la UTA. Important este că există stabilitate la club și putem să muncim în liniște. Iar datoria noastră este să ne facem treaba cât mai bine ca sămenținem linia rezultatelor din toamnă”, a punctat Laszlo Balint, antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Dacă promovează, Campioana Provinciei va începe sezonul în Liga 1 la mijlocul lunii iulie, deci Drast și colaboratorii săi ar mai avea 4 luni și jumătate să facă arena „Francisc Neuman” bună de omologare. Altfel, UTA va fi nevoită să-și dispute primele partide de pe teren propriu în alt oraș.

0
0

Articolul Când intră Drast Company pe șantierul „Francisc Neuman”? „Cheia” e la Primărie ce trebuie să dea un avans de 30% din suma contractată apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*