Canicula va persista și în august în cea mai mare parte a țării

Canicula va persista în cea mai mare parte a țării, au anunțat ieri meteorologii, care au emis noi avertizări cod galben și portocaliu de disconfort termic ridicat. De asemenea, vor fi și ploi și vijelii puternice.
Astfel, ieri a fost prelungită până în 1 august avertizarea cod galben de disconfort termic ridicat și caniculă. În acest interval, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
În regiunile vestice, sudice și local în restul țării va fi caniculă. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade, conform meteorologilor.
De asemenea, a fost emisă și o nouă avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, până în 1 august. Zone afectate: București și județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov și sudul județului Caraș-Severin. Pe parcursul zilelor de astăzi, mâine și duminică, în Capitală și în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Meteorologii precizează că valul de căldură va persista și la începutul săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza datele.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*