Capacitate mărită! Municipalitatea lugojeană a început demersurile pentru extinderea corpurilor de clădiri la Brediceanu și Hasdeu

Administrația Buciu are pe agenda de investiții suplimentarea capacității de predare la ciclul gimnazial în cadrul celor două licee teoretice din municipiu prin extinderea corpurilor de clădire atât la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”, cât și la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu”.
Demersul pentru extinderea clădirilor a început.

”S-au emis două certificate de urbanism. Unul pentru extinderea corpului vechi de clădire din curtea liceului Brediceanu, unde își desfășoară activitatea clasele V-VIII, practic dublăm capacitatea acelui corp, și vom construi și un corp nou de clădire la Hasdeu, tot pentru acest ciclu de învățământ, respectiv clasele V-VIII. Deocamdată facem documentațiile necesare, facem proiectele tehnice și căutăm să le finanțăm, iar dacă nu găsim finanțare vom investi din bugetul local construcția lor”, a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Motivația edilului șef cu privire la această decizie este reprezentată în special de rezultatele obținute la evaluările naționale de către elevii claselor V-VIII de la cele două licee, rezultate care sunt mai bune decât cele înregistrate la unele școli gimnaziale din municipiu. Totodată, în ultimii ani s-a înregistrat o cerere destul de mare pentru clasele de gimnaziu de la cele două licee, de aici rezultând necesitatea extinderii capacității celor două unități de învățământ.

Articolul Capacitate mărită! Municipalitatea lugojeană a început demersurile pentru extinderea corpurilor de clădiri la Brediceanu și Hasdeu apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*