Capăt de drum pentru Petre la UTA? Meszar: „Șanse a avut, nu știm dacă va mai avea, se va lua o decizie în urma prestațiilor din campionat”

A doua aventură a lui Adrian Petre la UTA pare să se fi încheiat cu două etape înainte de finele sezonului în Liga 1. După ratarea mare din meciul cu Poli Iași, pierdut de arădeni acasă în etapa a 7-a a play-outului, atacantul arădean a fost criticat public de Laszlo Balint („Ocazia lui bătaie de joc. Să tratezi munca unei intregi echipe de maniera cum a tratat-o Adi Petre…”), care nu l-a inclus nici măcar printre rezerve la disputa de ieri, cu Gaz Metan Mediaș. UTA a câștigat cu 1-0, s-a salvat matematic de la retrogradarea din Liga 1 și-și pregătește pașii pentru la anul.

Balint: „Nu sunt mulțumit de randamentul lui Petre, cred că am fost omul care l-a înțeles perfect…”

Va face și Petre parte din planurile antrenorului Laszlo Balint, care astăzi a semnat prelungirea contractului cu arădenii până în vara anului 2022? „Cu Gazul, a fost o decizie tehnică. Mai departe, o să vedeți la ora meciului de la Voluntari dacă-l luăm în calcule pentru ultima etapă. Nu există nicio ruptură, dar pot să spun că nu sunt mulțumit de randamentul lui Adrian Petre. De fapt, asta este o evidență. A avut șanse, am avut foarte multe discuții cu el, au fost săptămâni în care vorbeam cu Adi Petre mai mult decât vorbeam cu copilul meu acasă. Cred că a fost omul care l-a înțeles perfect în ceea ce privește partea de încredere și de susținere, însă, din păcate, răspunsul său a întârziat să vină. Iar UTA nu este sau nu va fi o echipă care să stea după un jucător sau altul. Lucrurile sunt destul de simple, eu sunt antrenorul echipei UTA, nu al lui Adi Petre, Cipri Rus sau Florin Iacob. Eu trebuie să o antrenez pe UTA în așa fel încât grupul să crească. Că, pe lângă asta suntem preocupați și de progresul individual al jucătorilor noștri, e normal, firesc și chiar acordăm mare atenție acestui aspect atât eu, cât și colegii mei din staff. Iar faptul că mai mulți jucători prezintă interes de la mai multe echipe, înseamnă că majoritatea băieților au făcut progrese. Faptul că Iacob sau Albu au fost convocați la naționala mare din postura de jucători ai UTA-ei sunt lucruri importante și elocvente pentru noi. Dar, nu sunt numai ei, majoritatea au ajuns la un nivel, să spunem, decent pentru Liga 1 și au potențial să fie și mai buni”, spune „principalul” formației de pe Mureș.

Meszar: „El a fost factorul care-și putea decide viitorul, Dennis Man nu avea impresar când a plecat de la UTA”

Alexandru Meszar, cel care a asistat la creșterea lui Adi Petre de la nivelul echipelor de copii și juniori din postură de conducător al clubului Atletico, a fost primul care i-a deschis ușa lui Petre în iarnă, când acesta și-a manifestat dorința să revină acasă după experiențele nefericite de la FCSB și Cosenza. „El a fost factorul care-și putea decide viitorul. Șanse a avut, nu știm dacă va mai avea, dar orice decizie se va lua – poate chiar el va lua o decizie – va fi în urma prestațiilor din campionat. Așadar, nici impresarul, nici antrenorul, nici conducerea nu poate să facă ceea ce poate să facă el sau orice alt fotbalist. Chiar dacă Bogdan Apostu poate se supără, le spun tuturor copiilor, tinerilor care ajung să joace fotbal la un nivel bun că cel mai bun impresar al său este chiar el. Și vă spun un caz concret, Dennis Man când a plecat de la UTA nu a avut impresar, ci rezultatele de pe teren l-au recomandat în Liga 1”, a spus părintele proiectului UTA. „Confirm cele spuse de domnul Meszar, la prima discuție pe care o am cu fiecare jucător sunt clar cu ei. Băiete, ca eu să te pot ajuta pe tine, e important ca tu să mă ajuți pe mine pe teren. Pot să fiu eu cel mai bun, dar dacă fotbalistul  nu mă ajută prin jocurile sale, nu am cum să-l ajut. Și nu vorbesc de Petre, vorbesc în general”, a completat impresarul Bogdan Apostu.

Adi Petre este reprezentat de Cătălin Sărmășan, care i-ar putea găsi o altă destinație atacantului arădean de 23 de ani. Acesta mai are un an de contract cu UTA, clubul nu are deocamdată oferte pe adresa sa, dar se aude că Adi Mutu l-ar lua în calcule pentru echipa cu care ar trebui să semneze în această vară. Cei doi au lucrat recent la echipa națională de tineret, la turneul final al „europenelor” de la Budapesta, unde „vârful” arădean a rămas tot pe sec. De altfel, de la revenirea în România, Petre a rămas doar cu golul din Cupa României, de la Cluj, unde UTA a pierdut cu 2-1 în fața Universității. Se întâmpla în faza optimilor de finală, la începutul lunii februarie.

FOTO 1: Ciprian Petcuț

0
0

Articolul Capăt de drum pentru Petre la UTA? Meszar: „Șanse a avut, nu știm dacă va mai avea, se va lua o decizie în urma prestațiilor din campionat” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*