Căpitanul Iacob a sărbătorit în mijlocul galeriei succesul cu Craiova: „Un singur cuvânt pe care l-am spus la începutul meciului – sacrificiu!”

Sâmbătă seară, contra Craiovei, Florin Iacob a încheiat cel de-al treilea meci fără gol primit în primele cinci etape din noul sezon al Ligii 1. Portarul UTA-ei a contribuit și el la succesul obținut, mai ales prin intervențiile avute în fața lui Markovic în prima repriză.

Succesul contra oltenilor a fost cu atât mai special pentru apărătorul buturilor arădene cu cât luni, pe 16 august, împlinește 28 de ani. „Cred că agresivitatea și spiritul echipei ne-au adus această victorie. Am și vorbit înainte de meci, Craiova este o echipă care pasează, o echipă tehnică, cu calitate mare, iar în momentul în care le dai spații își pun în valoare calitatea. Băieții au fost extraordinari astăzi, îi felicit. A fost un singur cuvânt pe care l-am spus la începutul meciului – sacrificiu, iar asta s-a și văzut pe teren” a declarat căpitanul UTA-ei la finalul disputei cu deținătoarea bronzului național.

UTA arată mult mai bine pe teren propriu în acest sezon, odată cu revenirea suporterilor în tribune. „Sunt niște fani minunați, în momentul în care ai crampe, dureri musculare, alte dureri, te împing de la spate, iar asta te ajută. Nu îmi explic de ce apar crampele și la noi, la portari. Și anul trecut după meciul cu Dinamo am spus asta, iar eu nu aavem probleme de acest gen. Cred că de la căldură sau de la intenstitatea meciului. Cu mâna pe inimă spun că am avut crampe, nu a fost vorba de o tragere de timp”, a mai afirmat Iacob, care la finalul meciului a urcat în mijlocul galeriei pentru a simți și mai bine gustul celor trei puncte cu oltenii lui Reghecampf.

Victoria din această seară îi duce pe utiști pe locul 6 în clasament, poziție de play-off la finalul sezonului regulat. „Este prea devreme să vorbim de play-off, ne dorim să ne clasăm cât mai sus. Am spus-o și la începutul campionatului că vreau să ne batem sus și să câștigăm cel puțin un trofeu. Simt că echipa e mai puternică decât anul trecut și am devenit și mai uniți după acest meci”, a mai transmis cel mai important om din vestiarul „roș-albilor” după plecarea lui Ciprian Rus.

Este pentru a doua oară în șase dispute contra Craiovei când Iacob nu primește gol. Prima astfel de partidă a avut loc în aprilie 2015, când actualul utist evolua pentru FC Brașov (tot sub comanda lui Laszlo Balint, antrenor secund în acel moment la formația din orașul natal), iar echipa sa se impunea cu 1-0 împotriva Universității, chiar la Craiova, pe stadionul „Extensiv”.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Căpitanul Iacob a sărbătorit în mijlocul galeriei succesul cu Craiova: „Un singur cuvânt pe care l-am spus la începutul meciului – sacrificiu!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*