Căpitanul lui ”U” despre nedisputarea play-out-ului: „Voleiul nu e o afacere”. Borota și-a prelungit contractul cu „studenții”

Voleibalistul Dan Borota și managerul echipei de volei masculin a CS ”U” Cluj, Bogdan Ungureanu, au susținut azi, 15 februarie, o conferință de presă.

Subiectul principal al conferinței a fost prelungirea contractului jucătorului pe doi ani, dar s-a vorbit și despre zvonurile referitoare la nedisputarea play-out-ului.

„Nu vrem să mai ajungem încă o dată în situația în care am fost în toamna trecută, când în cinci zile a trebuit să ne pregătim pentru noul sezon. Din acest motiv prima mișcare pe care am făcut-o este prelungirea contractului lui Dan Borota, cel mai titrat jucător care a jucat la Universitatea Cluj în ultimii 20 de ani, aproximativ. Am semnat cu el un contract valabil până în 2020, dar rămâne la latitudinea lui în această perioadă contractuală de ce se va ocupa la Cluj. În momentul de față, a semnat ca jucător, dar dacă el ia decizia în această perioadă de a se retrage va primi un loc la noi în club. Zvonurile despre play-out există, circulă și avem bănuieli cine le răspândește. Ne dorim din tot sufletul să nu se ajungă acolo.  «U» Cluj vrea să joace toate meciurile, are un număr de victorii pe care vrea să le îndeplinească și nu e normal ca unii din echipe să vrea altceva”, a declarat Bogdan Ungureanu, managerul echipei.

Dan Borota a explicat ce înseamnă pentru un jucător ca terminarea campionatului să aibă loc mai repede decât a fost stabilit inițial, dar și motivele care l-au determinat să semneze prelungirea contractului.

„Anul acesta termin al doilea sezon la Cluj și pentru mine e un mediu în care eu pot să îmi închei cariera ca și jucător și să fac pasul spre antrenorat sau spre un post în cadrul unui club de volei. Mi-e greu după atâția ani să renunț total la volei, chiar dacă am deja o mică afacere. E un mediu în care m-am simțit bine în ultimul an și jumătate cu niște oameni care țin voleiul în Cluj la un nivel ridicat, chiar dacă rezultatele nu sunt cele mai bune. Nu e normal ca o echipă șă își dorească să termine mai repede campionatul. În primul rând, își omoară jucătorii. Pentru ce s-au pregătit o vară întreagă, pentru ce se antrenează în fiecare zi dacă nu vor să joace ultima fază a campionatului? Să nu uităm că la volei pauza este oricum prea lungă. Noi terminăm campionatul pe la începutul lunii mai și până în octombrie stagnăm. Nu cred că jucătorii trebuie să sufere pentru că un manager sau un conducător de club nu vrea să mai plătească niște bani sau vrea să facă economie. Nu e o afacere voleiul, ar trebui să avem oameni care își doresc să urce sportul acesta, nu să-l îngroape. Ne dorim să nu se întâmple lucrul acesta și deciziile nu le luăm noi, o să le ia cei care conduc și au frâiele voleiului românesc”, a spus voleibalistul clujean.

CS ”U” Cluj se află pe locul 10 în clasamentul Diviziei A1 cu 14 puncte, iar următorul meci îl va disputa în deplasare cu CS Dinamo București pe 17 februarie, sâmbătă.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*