Căpitanul Ripensiei, Tudor Călin, e convins că se poate impune și la UTA: „Știu ceea ce pot, iar Liga 1 mă motivează suplimentar”

Așa cum sportarad.ro vă anunța în această după-amiază, la UTA a ajuns și Tudor Călin, mijlocașul central defensiv de  20 de ani al Ripensiei. Acesta a adunat în sezonul precedent de Liga 2-a cele mai multe partide de când e la seniori, 24 de jocuri (23 ca titular, 2029 minute), în care a înscris și 3 goluri. Tânărul fotbalist a purtat și banderola de căpitan la formația antrenată de Cosmin Petruescu.

Au învățat din „pățania” cu Rusu: Drepturi federative împărțite egal cu Ripensia

Mutarea a fost intermediată de Bogdan Apostu, care a mai intermediat și mutările poertarilor Moldovan și Mociu de la gruparea timișoreană. „Tudor Călin se încadrează în regula Under la Liga 1. E născut în anul 2000 și a fost căpitan la Ripensia. Vine să ocupe poziția de mijlocaș central, poziție deficitară la capitolul juniori, prin problemele medicale cu care se confruntă Hrezdac și Isac. Va fi deținut în coproprietate cu Ripensia, 50-50%, nu s-au plătit bani pentru el. Țin să-i mulțumesc pe această cale domnului Dumitru Mihu, pentru că a înțeles că UTA poate să pună jucătorii pe scenă. Am ținut să nu se întâmple greșeala cu Rusu, dacă Tudor va fi un jucător important și va fi vândut, ambele echipe vor câștiga în aceeași măsură de pe urma transferului său”, a menționat Apostu.

Călin: „Dacă în Liga 2-a am dat 100%, în Liga 1 e nevoie să dau 200%”

Prezentat în tricoul „roș-alb” al arădenilor, Tudor Călin e convins că se poate impune ca titular chiar și în fața fotbaliștilor mai experimentați „Mă bucur că am ajuns exact unde mi-am dorit. De mic am vrut să joc la o echipă de tradiție, cu o arenă nouă, mereu mi-am dorit o echipă cu fani fanatici, aproape de echipă și la bine și la greu. Mă motivează  suplimentar să joc în Liga 1, de mic îmi doresc asta. Acum am ajuns aici, dar încă n-am demonstrat nimic. E o diferență mare între cele două eșaloane, am reușit la Liga 2 dând 100%, acum trebuie să dau 200% . Când am venit din Germania în România mă gândeam că e mult mai ușor, dar a fost cu totul diferit. Nivelul e ridicat, a trebuit să o iau de jos, mai am multe de demonstrat. Am urmărit UTA sezonul trecut, am venit să mă impun, știu ceea ce pot, cu siguranță cred că mă voi impune. Și când am mers la Liga a 2-a, erau 4-5 seniori pe postul meu, dar am ajuns să joc și să fiu căpitan”, a spus tânărul mijlocaș născut la Cluj, plecat în Germania în perioada junioratului.

Balint are soluții multe și variate pentru fotbaliștii Under: „Acoperiți numeric și valoric”

Miculescu, Isac (când își va reveni după accidentare), Negoescu, Mar și Călin vor fi cei care se vor duela, probabil, etapă de etapă petru cele două posturi de fotbaliști Under din primul „11”. Mociu, Mercioiu și Mogoș, fotbalist venit de la Virtus Entella și care a fost reținut – deocamdată – în lot nu par la același nivel cu primii. „Avem soluții bune și la juniori, am făcut toate eforturile împreună cu Bogdan ca să fim acoperiți nu doar numeric, ci și valoric. Adică să avem soluții care știu ce presupune fotbalul la seniori. Tudor și Mar vin de la Liga a 2-a, de la echipe importante, a contat mult că au jucat constant la un nivel bun. Suntem foarte atenți și în propria ogradă, a fost organizată acea acțiune tocmai ca să putem face o strategie pe termen mediu și lung pentru cine are potențial. În acest sens, Mogoș va mai rămâne o perioada să se antreneze cu noi, rămâne să vedem dacă îl oprim. Are potențial, are deschidere și motivație să facă acest pas. În plus, am făcut o listă cu jucătorii care ar trebui să facă acel pas intermediar, de a evolua la nivel de seniori. Pentru mine ar fi important să joace 6 luni sau un an la Liga a 2-a. Ar fi foarte important acest pas, să aibă acest bagaj de fotbal la nivel de seniori”, a punctat și Laszlo Balint, antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Crescut de Regensburg (Germania), Călin a ajuns în România prima oară la Sepsi, care l-a imprumutat în Liga 2 la Luceafărul Oradea timp trei luni, unde a jucat doar 45 de minute într-un singur meci. Apoi, Sepsi l-a cedat Ripensiei, unde a strâns nu mai puțin de 45 de partide, 3515 minute, reușind și patru goluri și un assist. Ar mai fi de menționat că a fost integralist în ambele dispute stagionale dintre Ripensia și UTA în sezonul 2019-2020 (2-1 și 0-3).

0
0

Articolul Căpitanul Ripensiei, Tudor Călin, e convins că se poate impune și la UTA: „Știu ceea ce pot, iar Liga 1 mă motivează suplimentar” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*