Capitulare! Inginera din Qatar a renunțat la funcția de șef al noii Societăți de Apă-Canal din cadrul Primăriei Lugoj

Inginera din Qatar, cu o carte de vizită impresio­nan­tă, instalată cu mare încredere de noua ad­mi­nis­trație în fruntea noii So­cietăți de Apă-Canal a Primăriei Lugoj, s-a dat bătută în fața sarcinilor și a volumului mare de mun­că, pentru a pune la punct un sistem eficient de gestionare a rețelelor de apă și canalizare, precum și cele trei uzine de apă și stația de epurare a municipiului, grav afectate de lipsa retehnologizărilor, mai mult decât imperative.
Deși a fost anunțată ca un mare specialist în domeniul hidro­teh­nic, fiind școlită la Politehnica timișoreană și masterandă în gestionarea resurselor de apă la Cluj-Napoca, cu o mare ex­pe­rien­ță, având în prezentare state de plată din Qatar și Spania, în domeniul gestionării sistemelor de apă și epurare, Mihaela Elena Mahfoufi a renunțat rapid la visul de a pune în practică la Lugoj ce a văzut timp de cinci ani la șeicii din Qatar.

Nici stația nouă de epurare pe care a construit-o în România, la Pașcani, nu i-a inspirat prea multă încredere că poate replica modelul și la Lugoj, unde s-au irosit aproape șase milioane de euro într-o încercare de modernizare a Stației de Epurare a municipiului.

Portofoliul preluat în cadrul administrației lugojene s-a dovedit, însă, în foarte scurt timp o misiune imposibilă chiar și pentru asemenea mușchi.

Condițiile găsite la Lugoj sunt practic catastrofale.

Cu o lipsă acută de finanțare și cu o per­spectivă cel puțin la fel, moder­nizarea și eficientizarea sistemului de apă-canal al Lugojului cu uzinele și stațiile aferente sunt sarcini extrem de dificil de repunere pe linia de plutire. În condițiile date cu greu va putea cineva, fie și un mare specialist, să refacă ce s-a distrus în trei decenii, chiar și cu o finanțare mai bună.

Promisiunea de a reabilita complet uzinele, Stația de Epurare și sistemele de conducte de apă-canal, va rămâne mult timp o piatră de moară pentru orice administrație sau specialist.

În locul inginerei, care a renunțat la Societatea de Apă-Canal Lugoj, la nici o lună de la votul din Con­siliul Local, va fi adus din nou la conducere Adrian Ciulonescu, de la biroul din Lugoj al Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiș, care a coordonat înființarea noii societăți.

Articolul Capitulare! Inginera din Qatar a renunțat la funcția de șef al noii Societăți de Apă-Canal din cadrul Primăriei Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*