Caravana „Poftă de carte” a ajuns şi în judeţul Olt

În judeţul Olt, 248 de copii de vârstă preşcolară au participat la sesiunile de citit interactiv şi au primit câte o carte ilustrată după lecţia-degustare desfăşurată în grădiniţele din comunele Iancu Jianu, Grădinari, Izvoarele, Ipoteşti şi Piatra (sat) - unde au fost oferite cărţi uriaşe ilustrate, fructe şi legume, materiale educaţionale şi produse de igienă, ca parte a Caravanei „Poftă de carte”.

Celor 176 de părinţi prezenți la activităţi le-au fost oferite informaţii sau clarificări despre tichetele sociale pentru grădiniţă precum şi despre alimentaţia potrivită pentru copii. Cele cinci destinații au fost selectate cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, pe baza statisticilor disponibile referitoare la mărimea populaţiei preşcolare, rata de marginalizare şi gradul de cuprindere a copiilor defavorizaţi în învăţământul preşcolar.

În cele cinci localităţi vizitate, accesul copiilor defavorizați la educaţie preşcolară este îngreunat de lipsa rechizitelor, lipsa hainelor şi a încălţămintei, distanţa până la grădiniţă, migraţie şi neprioritizarea educaţiei preşcolare de către părinți sau de către comunitate.

Caravana se înscrie în cadrul Programului Naţional „Fiecare copil în grădiniţă”, lansat în februarie 2016, care încurajează accesul la grădiniţă al copiilor care provin din familii de favorizate (sub 284 lei/membru familie venit lunar) prin acordarea lunară de tichete sociale pentru grădiniţă, condiţionate de prezenţa zilnică.
 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*