Care promovare? “U” Cluj a pierdut şi la Călăraşi şi a ajuns penultima în clasamentul Ligii a II-a

foto: Alexandru Botezatu

Universitatea Cluj nu-şi revine nici după instalarea lui Adrian Falub în postul de antrenor principal.

“Studenţii” au pierdut, 2-3, meciul cu Dunărea Călăraşi din etapa a şaptea a Ligii a II-a şi au căzut pe locul 19 în clasament, iar promovarea este doar un vis frumos la Cluj.

Universitatea a început bine, totuşi, meciul de la Călăraşi, iar Florescu a ratat o şansă imensă în primul minut. Mingea trimisă spre poartă de mijlocaşul clujenilor a fost respinsă de Calancea, iar din cornerul rezultat Kay a deschis scorul cu o lovitură de cap.

Suporterii Universităţii au sperat degeaba însă, pentru că echipa lor şi-a “revenit” rapid. Acelaşi Kay a respins în centru o minge în defensivă şi i-a aşezat-o perfect lui Ekollo în minutul 26, care a înscris unul din golurile campionatului de până acum. Imediat, Crăciun a fost neglijent în careu şi a făcut henţ, dar a fost salvat de către Dur-Bozoancă. Portarul Universităţii a scos penalty-ul lui Bogdan Rusu, dar nu a mai avut ce face la execuţia lui Mendy, din minutul 43.

Repriza secundă a început, practic, de la accidentarea lui Goga, care a fost înlocuit de Vlad Mihalcea, aflat la debut pentru “U”. Fazele fixe au fost punctul forte al clujenilor în acest meci, iar dintr-un nou corner celălalt fundaş central al Universităţii, Artur Crăciun, a reuşit să egaleze. Dacă la fazele fixe clujenii au stat bine, defensiva a fost praf în meciul de la Călăraşi.

Jucătorii lui Pustai au ratat două şanse incredibile la poarta lui Dur-Bozoancă, iar apoi Crăciun a mai făcut un penalty, de această dată acordat uşor de către central. Şandru nu l-a mai lăsat pe Rusu să bată şi l-a învins pe portarul Universităţii în minutul 77. Cu o formaţie clujeană incapabilă să mai producă ceva periculos la poarta lui Calancea, meciul s-a terminat cu a cincea înfrângere din şase meciuri pentru “U” în campionat.

Mai ruşinos este, însă, locul 19 pe care a coborât echipa clujeană după victoria celor de la Pandurii Târgu Jiu cu Metaloglobus, iar în runda următoare pe Cluj Arena vine Petrolul Ploieşti.

Dunărea Călăraşi

Au mai intrat: Sârbu, Marone, Moise. Antrenor: Cristian Pustai

“U” Cluj

Au mai intrat: Mihalcea, Taub, Burghele. Antrenor: Adrian Falub

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*