Care sunt caracteristicile mătcilor carpatine

Matca este cea mai importantă albină dintr-un stup, aceasta fiind singura albină care depune ouă, asigurând astfel noi generații de albine și totodată o viață îndelungată a familiei de albine. Iar apicultorii experimentați știu bine că matca reprezintă elementul de bază pentru ca familiile de albine să fie productive și totodată performante.

Prin urmare, este de la sine înțeles faptul că fiecare familie de albine are nevoie de o matcă performantă care să le coordoneze, așa că alegerea mătcii reprezintă o sarcină foarte importantă pentru apicultori.

Există multe specii de mătci, iar mătcile carpatine sunt considerate a fi printre cele mai performante. De aceea, împreună cu echipa de la Matci-Carpatine.ro, în oferta cărora vei găsi matci carpatine de calitate și la prețuri excelente, am decis să prezentăm câteva dintre principalele caracteristici ale acestor mătci.

Despre mătcile carpatine și caracteristicile lor

Așa cum spuneam, mătcile carpatine sunt foarte apreciate în rândul apicultorilor. Este o specie autohtonă cu o istorie foarte bogată în spate. Aceasta a fost studiată foarte mult timp, fiind omologată ca rasă cu denumirea de apis mellifera carpatica.

Una dintre caracteristicile importante ale mătcilor carpatine este aceea că se adaptează foarte ușor climatului din România, iar astfel se evită multe dintre problemele cauzate de clima mai mult sau mai puțin prietenoasă de la noi.

De asemenea, mătcile carpatine sunt foarte apreciate pentru blândețea lor, o caracteristică foarte importantă deoarece facilitează mult munca apicultorului. Practic, nu vei avea nevoie decât de foarte puțin fum iar apoi vei putea lucra în voie.

O altă caracteristică pe care trebuie să o iei în calcul înainte de a-ți achiziționa matca este și faptul că aceste mătci carpatine iernează în condiții excelente, iar astfel șansele de a te trezi cu surprize neplăcute în sezonul rece sunt considerabil reduse. La începutul sezonului, evoluția mătcilor carpatine este de-a dreptul explozivă. Se dovedesc a fi, de asemenea, foarte flexibile în funcție de resursele pe care le au la dispoziție.

Chiar și la capitolul imunitate reușesc să impresioneze albinele din această specie. Imunitatea puternică pe care o au le ajută să se îmbolnăvească doar foarte rar, însă cu toate acestea se recomandă în continuare administrarea schemelor de tratament obligatorii.

În ceea ce privește albinele carpatine care au rolul de culegătoare, chiar și acestea dau dovadă de caracteristici lăudabile. Acestea reușesc să adune până la 10 kg de nectar pe zi, ceea ce nu e deloc puțin. Se orientează excelent așa că există o mulțime de motive pentru a-ți achiziționa și tu mătci carpatine.

De ce să cumperi mătci carpatine

Ei bine, toate caracteristicile de mai sus reprezintă motive foarte bine întemeiate pentru a opta pentru achiziționarea unor mătci carpatine. Ar mai trebui să precizăm doar faptul că acestea au totodată și un preț accesibil, ceea ce poate reprezenta un motiv în plus pentru a face această alegere.

Mai mult decât atât, este o specie autohtonă care îți poate garanta succesul în domeniul apiculturii, așa că trebuie să iei în calcul neapărat mătcile carpatine atunci când îți propui achiziționarea unor noi mătci.

Iar dacă te întrebi de unde poți achiziționa mătci carpatine de cea mai bună calitate, atunci ar trebui să începi cu oferta de pe matci-carpatine.ro. Cu siguranță vei decide să le comanzi de pe acest site!

Articolul Care sunt caracteristicile mătcilor carpatine apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*