Care sunt piesele auto ce nu trebuie niciodata cumparate la mana a doua, conform specialistilor?

Piata masinilor si a pieselor auto second hand este foarte extinsa in Romania, mai ales din cauza nivelului de trai si a veniturilor mici, care nu le permit oamenilor sa isi achizitioneze intotdeauna produse sau vehicule noi.

Desi unele oferte pot fi considerate adevarate chilipiruri, s-a descoperit faptul ca anumite componente si piese nu ar trebui niciodata cumparate la mana a doua! Motivul? Acestea pot pune in pericol siguranta persoanelor, pot cauza defecte majore automobilului, si nici din punct de vedere al pretului nu sunt cu mult mai avantajoase. Astfel, specialistii recomanda tuturor soferilor sa ocoleasca parcurile de dezmembrari si sa investeasca in produse noi cand vine vorba despre respectivele piese. In urma unei lungi observatii si cu ajutorul mecanicilor, cei mai experimentati soferi au descoperit faptul ca articolele mentionate in continuarea articolului, in cazul in care sunt second hand, se vor defecta foarte repede si ca nu reprezinta altceva decat bani irositi inutil.

Iata ce piese auto trebuie sa achizitionezi intotdeauna noi

  • Consumabilele

La acest capitol, intra toate componentele care au oricum o viata limitata, ce se se uzeaza rapid din cauza pozitionarii si a rolului pe care il joaca in functionarea autoturismului. Printre ele, se numara placutele de frana, discurile de frana, dar si filtrele de aer, ulei, carburant sau polen. Acestea nu au un pret foarte mare, asa ca nici nu trebuie luata in calcul achizitionarea lor la mana a doua. In caz contrar, poti avea probleme si cheltuieli mai mari cu reparatiile in viitorul apropiat.

Tot aici se poate vorbi si despre lichidele necesare vehiculului, dar si despre baterie sau anvelope. Acestea din urma, desi nu se uzeaza la fel de rapid ca cele mentionate anterior, au o durata de viata care poate fi cu greu calculata, pentru ca depinde, in mare, de felul in care folosesti si intretii masina, dar si de factorii externi. Asadar, este recomadat sa le cumperi de la magazine de specialitate si nu din parcurile de dezmembrari. De exemplu, gasesti baterie pentru Skoda Octavia pe Sorgeti.ro, la preturi cuprinse in 150 si 600 de lei. Chiar daca alegi un model mai ieftin, trebuie sa stii ca acesta va fi mult mai eficient decat unul deja folosit!

  • Kit-ul de ambreiaj

 Desi un kit de ambreiaj la mana a doua este mai ieftin decat unul nou, manopera este la fel de costisitoare. Asadar, trebuie sa te gandesti daca risti ca in scurt timp acesta sa se uzeze si sa trebuiasca sa fie din nou schimbat, platind inca o data mecanicul, sau alegi sa investesti o suma putin mai mare, dar care se amortizeaza in timp si care constituie o investitie inteligenta!

  • Elemente de directie sau suspensie ce au in componenta cauciuc

Cauciucul este un material care imbatraneste si de a carui stare depinde foarte mult intretinere si depozitare. Intr-un parc de dezmembrari auto, exista sute de mii de piese, astfel incat atentia corespunzatoare nu va fi, cel mai probabil, acorda acestor componente. Daca le cumperi, risti ca in cateva zile sa te confrunti cu aceeasi problema pentru care ai inlocuit elementele auto montate initial pe masina.

Pe langa cele mentionate, este indicat sa eviti si alte piese second hand, precum amortizoare, pompa de apa, parbriz, turbocompresor, radiator sau toba de esapament.

Sursa foto: www.shutterstock.com

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*