Carmen Amariei nu mai merge cu Dacia… Mioveni!

În noiembrie 2017, echipa feminină de handbal Dacia Mioveni, din Divizia A, anunța cu bucurie că noua antrenoare a grupului argeșean este fosta mare handbalistă Carmen Amariei. Mai mult, alături de ea venise si Luminița Huțupan, desemnată, cu ceva ani în urmă, cea mai bună portăriță a lumii.

”Erau premise, așadar, ca Dacia să se impună rapid în arena performanței, finanțatorii dorindu-și, evident, promovarea în Liga Națională și, mai apoi, intrarea în Europa. Am făcut ce am putut, cu lotul existent, obiectivul era clasarea pe unul din locurile 6-8, dar noi ne-am depășit condiția, ajungând chiar în barajul de promovare – le mulțumesc tuturor fetelor, pentru dăruire, chiar dacă pe unele le-am simțit mai deconectate înainte de atingerea obiectivelor, acum nu mai contează!

Am simțit o oarecare rumoare, după ratarea barajului, chiar dacă nimeni nu mi-a reproșat acest lucru. Ca să faci pasul în Liga Mare ar fi trebuit să mai avem 4-5 handbaliste cu mai mare experiență, care să lupte necondiționat. Eu am reușit să coagulez un grup, să le dezvolt anumite abilități tehnice, să le fac să-și dorească, iar pentru noul sezon eu am făcut o listă cu sportivele pe care le-aș fi dorit ca să-mi ating obiectivul. Din păcate, lista nu a fost aprobată, iar eu am decis să nu mai cpontinui în astfel de condiții. Primarul Ion Georgescu, cel care a alergat după mine în noiembrie, anul trecut,m-a rugat să nu renunț, să nu iau hotărâri pripite. Doar că eu sunt Carmen Amariei și sunt greu de manevrat. Am decis să plec și gata! Poate, din toamnă, să preiau o formație de Ligă Națională, cine știe!

Îi mulțumesc domnului primar, pentru sprijin, le pup pe fete și le urez succes, și cam atât, pentru că toți ceilalți , ma refer și la conducerea clubului, cât și la cei de pe banca tehnică, ce aveau sarcina să mă ajute, m-au dezamăgit. Nu spun mai multe”…, ne declara Carmen Amariei.

În cărți a rămas Luminița Huțupan, ca antrenor cu portarii, iar ca principal se pare că va reveni Daniel Gheorghe, un tehnician care a mai fost la Mioveni, dar care nu s-a înțeles cu conducerea. Dacia Mioveni a ajuns ca o mașină de tocat antrenori, dacă ne gândim că, într-un timp scurt, aici au fost și Lucian Ghiulay, și Titel Răduță, și Daniel Gheorghe, și Carmen Amariei.

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*