Cătălin Cherecheș : băimărenii și groșenii nu sunt bătaia de joc a liberalilor falși! Apel pentru cetățeni pentru a “salubriza” Primăria Groși !

Cătălin Cherecheș : băimărenii și groșenii nu sunt bătaia de joc a liberalilor falși! Apel pentru cetățeni pentru a “salubriza” Primăria Groși !

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare :

“Ipocrizie și minciună. Așa se poate descrie în doar două cuvinte ceea ce se petrece la vârful administrației locale din Groși. Fără acordul municipiului Baia Mare, primarul PNL de Groși a aprobat amplasarea muntelui de gunoi la intrarea în Baia Mare, respectiv la intrarea în comuna pe care o conduce. Am documente care susțin ceea ce spun, astfel că mi-am permis astăzi să mă adresez pe această temă cetățenilor din Groși, dar și băimărenilor, pentru că este o problemă care pe toți ne afectează! Nu accept să ne ia cineva de proști și am convingerea că până la finalul anului, cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, împreună cu care mi-am asumat acest lucru, vom rezolva problema muntelui de gunoi făcut “cadou” de actualul primar din Groși.

Dragi groșeni, nu v-a fost jenă să nu îl scoateți afară din Primărie pe actualul primar care v-a pus gunoiul la poartă, la intrare în Groși? Punându-vă vouă gunoiul la intrare, mi-a pus și mie gunoiul la intrare în Baia Mare! Asta pentru că a vrut el să trăiască bine. Pentru acest lucru, cei din Groși trebuie să-i dea o lecție pentru că și-a bătut joc de această comună, de municipiul Baia Mare, iar eu nu voi tolera acest lucru. L-am lăsat în pace până recent, pentru că am crezut că e un personaj nesemnificativ, dar a pus un morman de gunoi la intrare în Baia Mare și în Groși și cu asta a venit momentul să îi cerem socoteală.

A venit momentul să ne unim forțele, să fim o familie noi, cei din Baia Mare și voi, cei din Groși. Eu sunt pregătit să fac un parteneriat cu viitorul primar, cu Gavril Ardusătan și cred că acest lucru va face ca întreaga zonă metropolitană, pornind de la acest parteneriat între Baia Mare și Groși, să se dezvolte și din perspectivă economică, dar și culturală sau socială. Cei din Groși au o mare avere: terenul, unde putem dezvolta urbanistic și economic tot ceea ce înseamnă Zona Metropolitană și câteva simboluri care țin de tradiții și de fibra noastră ca și maramureșeni. Am avut nenumărate propuneri pentru acest domn care conduce în acest moment această comună și la un moment dat chiar m-am întrebat dacă este conștient sau nu. Îi propuneam să dezvoltăm proiecte de ordin economic, să facem o piață agroalimentară pentru cei care vin cu produse din toată zona metropolitană, îi propuneam să dezvoltăm rețeaua de transport în comun. În față îmi zicea “bine”, după aceea dispărea cu săptămânile.

Cred că groșenii trebuie să se apuce de „salubrizare”, de o curățenie în primărie și, împreună, promit să facem curățenie și la intrarea în Groși, respectiv în Baia Mare. Împreună cu președintele Consiliului Județean ne asumăm să rezolvăm problema acelui munte de gunoi făcut “cadou” și nouă, băimărenilor, și celor din Groși: până la sfârșitul acestui an să dispară! Dar astfel de situații și lucruri nu trebuie să se mai întâmple. Oamenii care vin în fruntea comunităților nu trebuie să își bată joc de comunitate și de oameni, nu trebuie să mintă. Am toată încrederea că Gavril Ardusătan este omul care va readuce echilibrul, bunăstarea și strălucirea pe care trebuie să o aibă această comună celebră a județului Maramureș. O comună despre care nu doar că vorbește o țară întreagă, prin simbolurile și oamenii pe care cu mare talent i-a oferit, ci o lume întreagă. Simboluri cum sunt Dumitru Dobrican, regretatul maestru Dumitru Fărcaș și alții care au adus prestigiu acestui loc și au dus renumele comunei departe. Îi urez mult succes lui Gavril Ardusătan, îl reasigur de parteneriatul nostru și sunt convins că alături de el putem să dezvoltăm într-un mod echilibrat această zonă, în respect față de mediu, față de tradiții, cu dorința de a ne dezvolta economic, dar în primul rând în respect față de oameni.

Nu vorbesc aici despre respectul pentru oameni despre care vorbesc majoritatea politicienilor, ci despre respectul pentru fiecare om în parte. Pentru fiecare om, problema lui este cea mai importantă, iar agenda primarului trebuie să conțină nu doar problemele generale ale unei comunități ci și problemele punctuale ale fiecărui cetățean. Agenda unui primar trebuie să fie compusă din nevoile mai mici sau mai mari pe care le are fiecare om, fiecare familie, fiecare grup din comunitate în parte. Totul pornește de la om. Eu știu foarte bine și respect asta și am convingerea că Gavril Ardusătan, alături de care am pornit la drum cu această construcție, Coaliția pentru Maramureș, care într-un fel vrea să revoluționeze organizarea administrației locale, este un om care respectă oamenii, harnic și serios, care își pune onoarea lui și a familiei sale la bătaie pentru binele comunității din Groși.”

Comandat de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, Executant: Maramures Jurnal SRL, cod AEP- 21200185.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*