Cătălin Cherecheș : indiferent care vor fi presiunile politice asupra mea sau asupra consilierilor locali, voi lupta până la capăt pentru interesul comunitatii și anume acela de a avea o viață liniștită în cartierul în care locuiesc!

Cătălin Cherecheș : indiferent care vor fi presiunile politice asupra mea sau asupra consilierilor locali, voi lupta până la capăt pentru interesul comunitatii și anume acela de a avea o viață liniștită în cartierul în care locuiesc!

Presiunea unor dezvoltatori imobiliari de a genera agitație în zonele liniștite ale municipiului Baia Mare  nu a avut succes în plenul Consiliului Local. La ședința din 24 august 2020, prin votul consilierilor,  Planul Urbanistic Urban a fost respins.

“De câțiva ani a existat presiunea unor dezvoltatori imobiliari care doresc să aglomereze zona situată la intersecția Bulevardelor Unirii și București, respectiv vor să construiască blocuri într-o zonă care, din punctul meu de vedere, nu se pretează pentru astfel de construcții și care nu ar face altceva decât să aglomereze. Tocmai de aceea am susținut poziția și opinia celor care locuiesc acolo și cărora le-am garantat că din postura de primar, indiferent care vor fi presiunile politice asupra mea sau asupra consilierilor locali, voi lupta până la capăt pentru interesul lor și anume acela de a avea o viață liniștită în cartierul în care locuiesc.

În 24 august 2020, prin votul dat în plenul Consiliului Local, a fost respins Planul Urbanistic Zonal, ceea ce ne dă posibilitatea să dezvoltăm coerent zona amintită. Totul în contextul în care reconfigurăm bulevardele din municipiul Baia Mare, dar și parcările aferente acestora, fiind util să generăm câteva zone de parcare mai ample în zonele adiacente acestor bulevarde. Una dintre aceste zone este cea din spatele complexului Pietrosul, unde propunerea noastră este ca pe o suprafață limitată de teren să construim o parcare supraterană, pentru aproximativ 200 de mașini, pentru a degreva tot ceea ce înseamnă zona magazinului Maramureșul, respectiv una dintre cele mai aglomerate intersecții din municipiul Baia Mare.

Am satisfacția că, după mulți ani, le-am oferit liniște băimărenilor din zonă și pot să fie siguri că acolo nimeni nu îi va umbri cu trei, patru sau cinci blocuri de locuit și că nimeni nu le va genera disconfort în zona în care locuiesc. Este de altfel un model pe care îl vom urma atât în zona Munteniei – Moldovei, cât și în alte zone unde nu considerăm a fi utile astfel de aglomerări urbane.” a menționat primarul, Cătălin Cherecheș.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*