Cătălin Cherecheş: “Piaţa Revoluţiei şi fântâna arteziană, construită spre sfârşitul anilor ’60, din municipiul Baia Mare vor intra în proces de reabilitare”

Piaţa Revoluţiei şi fântâna arteziană, construită spre sfârşitul anilor ’60, din municipiul Baia Mare vor intra în proces de reabilitare, a informat, miercuri seara, primarul Cătălin Cherecheş.

Potrivit acestuia, investiţia, finanţată din bugetul local, ar urma să fie redată cetăţenilor oraşului în câteva săptămâni. ‘Fântâna arteziană din Piaţa Revoluţiei este primul element care va fi reabilitat şi modernizat în cadrul amplului proiect prin care redăm băimărenilor una dintre zonele centrale din Baia Mare. Am demarat lucrările şi în aproximativ trei săptămâni vă voi lansa invitaţia să veniţi să ne bucurăm împreună de această fântână, rememorând amintirile din tinereţe, copilărie, când aceasta era una dintre principalele puncte de atracţie din oraşul nostru.

În acest timp, se lucrează intens pentru realizarea noii fântâni cu tot ceea ce înseamnă automatizare, placări cu piatră, aducerea acestei atracţii la cerinţele zilelor moderne pe care le trăim acum. Fântâna va fi din nou un punct de reper al acestei zone, din perspectivă urbanistică’, a spus Cătălin Cherecheş. Acesta a precizat că în vara anului 2021, în apropierea pieţei va fi amenajată o parcare subterană cu 200 de locuri.

‘În primăvară, vom demara excavările aici, în inima pieţei, unde vom amenaja parcarea subterană de 200 de locuri care va reuşi să degajeze aglomeraţia din zonă. Până în vara anului 2021, estimez că şi parcarea va fi finalizată şi apoi vom trece la amenajarea finală a zonei cu tot ce ţine de dotări cu elemente pentru relaxare, plantări care să asigure o oază de frumos şi de verde, pavare cu pavaj de o valoare estetică ridicată şi durabilitate, toate acestea ca să readucem strălucirea centrului oraşului’, a declarat Cătălin Cherecheş.

Piaţa Revoluţiei, fostă piaţa Bucureşti, este locul săptămânal în care fermierii comercializează produse tradiţionale iar într-o aripă a pieţei se află statuia minerului şi fostul sediu central al companiei miniere Remin Baia Mare. AGERPRES

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*