Cătălin Cherecheș , primarul Băii Mari, va readuce statuia Sfântul Anton  bisericii și orașului  nostru. O mărturisire  a unui om cu credința în Dumnezeu și respectul față de semeni

Cătălin Cherecheș , primarul Băii Mari, va readuce statuia Sfântul Anton  bisericii și orașului  nostru. O mărturisire  a unui om cu credința în Dumnezeu și respectul față de semeni.

Cătălin Cherecheș, primarul Băii Mari, se destăinuie, printr-o mărturisire  care aduce în fața noastră, în fața tuturor credința în Dumnezeu și respectul față de semeni.

Deși telefonul  a sunat undeva târziu, iar a doua zi, trebuia să meargă la Cluj, cu gânduri  măcinate de ceea ce va fi mâine, totuși Cătălin Cherecheș a răspuns la telefon , așa ca de fiecare dată, știind că cineva la celălalt capăt are nevoie de ajutor.

“Acum câteva seri, târziu, aproape de miezul nopții îmi sună telefonul. Răspund. Era o doamnă respectabilă din comunitatea noastră catolică care, cu glasul înnecat în lacrimi, mi-a spus că a fost la slujba de la ora 17 la Biserica Sfântul Anton din Piața Mică din Baia Mare, biserica de suflet a copilăriei mele, iar preotul i-a anunțat că statuia Sfântului Anton, la care aproape fiecare dintre noi, băimărenii, au spus o rugăciune în această viață, a fost vandalizată ireparabil.

Doamna mă sunase știind că și eu, și mama mea, de multe ori ne găsim liniștea acolo și eram pentru ea o speranță a aducerii Sf. Anton înapoi în biserica noastră dragă. Era o oră târzie, iar gândurile mele erau tulburate de ceea ce aveam să fac a doua zi, la Cluj, unde urma să plec în zorii zilei, la 5 dimineața, pentru a-mi duce cu demnitate, cu onoare, curaj și în adevăr o cruce. ”

Primarul Cătălin Cherecheș , i-a transmis doamnei din toată inima lui , va face un gest nobil , un dar pentru cei dragi lui,  va  aduce statuia  Sfântului Minunilor înapoi în biserica :

“ I-am spus doamnei, din toată inima mea, știind că e unul dintre cele mai nobile gesturi pe care le pot face pentru mine, pentru mama mea, pentru băimăreni, pentru sufletul tatălui meu și al bunicilor mei, și din dragoste pentru Sfântul Anton și pentru Dumnezeu că voi vorbi la prima oră a dimineții cu preotul și voi readuce statuia Sfântului Minunilor înapoi în biserica noastră. O statuie nouă pe care simțeam că o voi găsi la Padova, ajutat fiind de prietenul meu călugărul Vasile, maramureșean din Ieud, unul dintre cei 40 de călugări franciscani care îl veghează pe Sf. Anton, acasă, la Padova.

Se făcea ora 7.30 și intram în capitala Transilvaniei cu gândul la dreptate și adevăr, dar mâhnit de rana sângerândă din biserica noastră dragă din Piața Mică. L-am sunat pe părinte și l-am rugat să-mi acorde onoarea, privilejul și bucuria de a mângâia eu și mama mea această rană, dăruindu-l pe Sfântul Anton înapoi bisericii noastre și orașului nostru.”

După o zi , după o poveste plină de neadevăr,de nedreptate dar cu speranță, Cătălin Cherecheș are parte de o minune :

 “După o zi în care pentru a nu știu câta oară mă întrebam de ce sunt eu într-o poveste în care trebuie să învăț despre urât, despre nedreptate, despre minciună, spre seară mă bucură și mă surprinde cu telefonul său călugărul Vasile de la Basilica Sfântului Anton din Padova, tocmai când vroiam să îl deranjez eu pentru a-l ruga să ne ajute.

Din iubire pentru Dumnezeu, din mulțumire și dragoste pentru Sfântul Anton, în cel mai scurt timp, prin onoarea ce mi-a fost acordată, voi dărui bisericii și orașului nostru o statuie a Sfântului Anton, care să dăinuiască pentru sute de ani de acum încolo.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*