Câte ore vor sta copiii la şcoală? Autorităţile au stabilit: ore mai puţine pentru elevi

În contextul pandemiei de Coronavirus şi a numărului încă mare de îmbolnăviri zilnice, Ministerul Sănătăţii a emis noi reguli pe care autorităţile trebuie să le pună în practică, odată cu începerea anului şcolar, la 14 septembrie. Astfel, elevii vor sta la şcoală între 3 şi maximum 7 ore.

Ministerul Sănătăţii a publicat în Monitorul Oficial normele de igienă care se vor aplica odată cu începerea anului şcolar. Aici se stabileşte clar şi câte ore vor sta elevii la şcoală.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Astfel, la articolul 36, se specifică faptul că în orarul școlar, numărul zilnic de ore de activitate nu trebuie să depășească următoarele limite:

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

a) pentru învățământul primar:– clasa 0 și I = 3-4 ore pe zi

– de la clasa a II-a = 4 ore pe zi

b) pentru învățământul gimnazial: 4-5 ore pe zi

c) pentru învățământul liceal, profesional: 5-6 ore pe zi

d) pentru învățământul postliceal și universitar: 6-7 ore pe zi.

Faţă de anii trecuţi, orarul săptămânal al unui elev va fi cu 3-4 ore mai scurt.

Fără activităţi de scris la primă oră

Din acelaşi document aflăm că activitatea de scriere nu se desfășoară la clasa pregătitoare și clasele I-II la prima oră, iar orele de educație fizică nu se efectuează în prima oră a turei de după-amiază.

În plus, se evită situarea a două ore consecutive ale aceluiași obiect de studiu. Profesorii trebuie să evite şi planificarea unui număr mai mare de două teze pe săptămână, iar pentru clasele la care sunt prevăzute numai două teze se planifică o teză pe săptămână. Tezele și lucrările de control planificate nu se stabilesc în prima și în ultima zi din săptămâna școlară și nici în două zile școlare consecutive.

Toate NORMELE DE IGIENĂ au fost publicate în Monitorul Oficial.

Sursa: antena3.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*