Cati bani au castigat ciclistii care au participat la Turul Frantei 2017

Fondul de premii in acest an pentru Turul Frantei a fost undeva in jurul a 2,3 milioane de euro, adica mai putin decat a castigat Roger Federer dupa succesul de la Wimbledon! La prima vedere, este o discrepanta uriasa intre cea mai solida cursa din ciclism din punct de vedere economic si alte sporturi.

Castigatorul Chris Froome, la a treia editie consecutiva in care s-a impus si a patra din cariera pe taramul francez, a incasat 500.000 euro, la fel ca in editia de anul trecut, mai mult decat dublu in raport cu ocupantul locului doi, columbianul Rigoberto Uran, care a primit doar 200.000 euro, in timp ce francezul Romain Bardet a primit 100.000 euro pentru locul trei.

Ca o comparatie cu ultimul Mare Tur al anului, Turul ciclist al Spaniei, 19 august – 10 septembrie, castigatorul final din Vuelta va castiga doar 150 de mii de euro, 57.000 de euro va lua al doilea la „general”, in vreme ce al treilea rutier de pe podium va pleca acasa cu „impresionanta” suma de 30.000 de euro.

Sa revenim la Le Tour, pentru locul sau 9 din clasamentul general, Alberto Contador a incasat „fabuloasa” suma de 4.500 euro, adica mai putin de jumatate din valoarea bicicletei sale de antrenament, in timp ce columbianul Nairo Quintana, pentru locul 12, s-a ales cu 2.700 euro!

Toti ciclistii ce au incheiat cursa de la locul 20 in jos au primit cate 1.000 euro.

Pe langa jumatate de milion, lui Froome i s-a mai adaugat cate 500 euro pentru fiecare zi petrecuta in fruntea ierarhiei generale, precum si alte cateva mii de euro cumulate din clasarile intre primii 20 in etape.

Cel mai bun catarator din Turul Frantei (tricoul cu buline rosii), francezul Warren Barguil, a fost recompensat cu 25.000 euro, la fel ca Michael Matthews, rutierul australian ce si-a adjudecat clasamentul pe puncte (tricoul verde). Cel mai bun tanar al cursei (tricoul alb), britanicul Simon Yates, a primit 20.000 euro. Toti cei trei ciclisti au fost premiati si cu cate 300 euro pentru fiecare zi petrecuta in tricoul distinctiv.

Per total, la echipe, Sky este, de departe, echipa care a adunat cei mai multi bani din premii in aceasta editie a Turului Frantei: 716.590 euro. Britanicii au fost urmati la mare distanta de americanii de la Cannondale-Drapac, surpriza acestei editii, cu 243.250 euro, acest podium fiind completat de germanii de Sunweb cu 177.790 euro.

La polul opus, Cofidis, Bahrain Merida si Movistar au adunat in jur de 20.000 euro fiecare, la una dintre cele mai rusinoase performante in Marea Bucla.

Si ca sa raspundem unei intrebari nerostita: banii sunt impartiti intre toti membrii echipei castigatoare, de la ciclisti la membrii din echipa de suport, dar fiecare echipa are propria sa formula dupa care isi remunereaza oamenii.

 

The post Cati bani au castigat ciclistii care au participat la Turul Frantei 2017 appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*