Câți bani va pierde Barca, după plecarea lui Lionel Messi?

Plecarea jucătorului argentinian de la FC Barcelona va genera pierderi pentru club în valoare de aproximativ 137 de milioane de euro, spun oficialii blau grana. Este cea mai dureroasă pagină de istorie a Barcelonei, pentru că plecarea lui Messi va dăuna Barcelonei nu numai la nivel sportiv, ci și la nivel economic.

S-au făcut calcule și se aproximează că până la 137 de milioane de euro va pierde Barca, în valoarea sa de brand:
– 77 de milioane de euro mai puțin pentru veniturile comerciale
– 17 milioane de euro pentru meciurile pe care Messi nu le mai joacă
– 43 de milioane de euro din vânzarea de tricouri
Se spune că doar prin vânzarea tricourilor lui Messi s-au generat, în ultimii ani, venituri de peste 200 de milioane de euro.

Președintele clubului, Joan Laporta, a recunoscut zilele trecute că situația economică a Barcei este mai gravă decât și-ar fi închipuit. Datoriile clubului se ridică la 1.200 de milioane de euro, din care 700 de milioane trebuie achitate cât mai curând. În 2018, plafonul salarial a fost de 632 de milioane de euro, dar din cauza problemelor financiare a scăzut la 348 de milioane de euro. Este, se pare, principalul motiv pentru care Lionel Messi a fost nevoit să pună capăt șederii lui pe Camp Nou. Messi și-a luat rămas bun duminică, într-o conferință de presă, la care a participat toți colegii săi din iarbă, cât și întreaga echipă managerială, condusă de Joan Laporta. Fotbalistul argentinian a repetat în mai multe rânduri că a făcut tot posibilul pentru a continua pe Camp Nou…

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*