Câți utiști s-au exclus din primul „11” după eșecul de la Pitești sau discuțiile din vestiar au pansat „rănile”? „Toată lumea a conștientizat că e nevoie de responsabilitate”

La finalul meciului de la Pitești, pierdut de UTA cu 4-1, Laszlo Balint spunea că unii jucători se scot singuri din primul „11” după prestațiile pe care le au. Antrenorul arădenilor a dat și ceva sugestii în direcția lui Florin Ilie, spunând că unii s-au întors cu spatele la fazele de gol, însă există variante viabile pentru înlocuirea lor?

Titularul sezonului regular alături de Erico da Silva, Alex Benga e tot accindentat, iar fotbalistul care l-ar putea trimite pe Albu în defensivă, Damian Isac, acuză și el probleme medicale. Ar mai fi variantele Cristi Melinte, în defensivă sau Neluș Roșu, în linia mediană, dar vorbim despre fotbaliști care au prea puține minute oficiale în ultima perioadă. Totodată, Balint spune că o parte dintre problemele întâmpinate în Trivale s-ar putea rezolva după discuțiile avute în vestiar. „Cred și sper că am învățat din din aceste două meciuri sau cel puțin eu consider că trebuie să învățăm din ambele. A fost o discuție destul de lungă în vestiar, s-au spus lucrurile care trebuiau spuse în așa fel încât să se rezolve anumite probleme. Am încercat să găsim soluțiile prin care să ne redresăm foarte rapid moralul. Nu este ușor pentru nici o echipă să joci bine într-o primă repriză a unui meci și după a doua să te uiți la finalul meciului la tabelă și să vezi că meciul se termină 4-1 pentru adversar. Asta a fost principala mea sarcină, să încerc să capacitez jucătorii din punct de vedere moral și emoțional, pentru ceea ce avem de făcut în perioada imediat următoare. Sunt foarte puține zile la dispoziție ca să ne adunăm puterile și să să fim așa cum trebuie din toate punctele de vedere: mental, emoțional, fizic și tactic. Nu o să dezvălui ce s-a discutat în vestiar, dar mesajul este că trebuie să rămânem uniți, puternici și fiecare dintre noi să ne punem calitățile și absolut tot ce are mai bun slujba echipei pentru a aduna puncte. În concluzie, cred că toată lumea a conștientizat că e nevoie de responsabilitate maximă începând de la meciul cu Chindia și continuând cu toate meciurile care mai sunt de disputat până la finalul play-outului. Pentru că toate partidele sunt la fel de importante, punctele sunt vitale. Meciurile vin și trec repede și atunci e important acumulăm puncte ca să evităm acea zona fierbinte a clasamentului”, a spus „principalul” arădenilor.

Dacă în centrul apărării sau a liniei de mijloc variantele sunt puține nu aceșlași lucru se poate spune despre atac. UTA are șase atacanți de meserie pe care i-a rulat pe rând, plus Roger, Miculescu sau Rusu, fotbaliști care au făcut mereu parte din planurile ofensive ale staffului tehnic. Doar că Laszlo Balint are nevoie de garanții și, plecând de la discuția legată de prestațiile mai puțin reușite ale lui Liviu Antal, tehnicianul arădenilor a dat de înțeles că este în permanentă căutare a soluțiilor celor mai eficiente. „Liviu își dorește foarte mult, dar – din păcate – în acest moment el nu se află într-o formă sportivă care să ne permită să avem anumite garanții, sau speranțe, că aduce un plus pe care îl așteptăm. Este și el conștient că toată lumea așteaptă foarte mult de la el, eu, conducerea clubului, suporterii, absolut toată lumea. Ce pot să vă spun este faptul că el își dorește, noi avem încredere îl el, nu a dispărut din vederile mele, a jucat titular cu Hermannstadt, dar avem nevoie să aplicăm și un sistem de rotație. La fiecare meci încerc să aduc un plus de prospețime, măcar fizică. Iar cei care vin de pe bancă, îmi doresc să aducă și un plus de motivație și determinare, de care are nevoie echipa în acele momente. Din păcate, la meciul FC Argeș, nici de pe bancă nu a venit acel plus, dar nu trebuie sărămânem ancorați în trecut” , a mai afirmat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Așadar, „roș-albii” sunt tot fără Benga, Isac și Tomozei și la meciul de mâine, cu Chindia, dar și fără antrenamente pe gazonul din Calea Aurel Vlaicu. „Terenul necesită anumite proceduri de întreținere printre care și irigarea la un nivel constant. Așadar, preferăm să ne sacrificăm pentru că avem nevoie de o suprafață de joc cât se poate de bună. De altfel, vedem că majoritatea terenurilor pe care ne deplasăm au gazoane ce și-au revenit după perioada grea de iarnă și sperăm ca și la noi să se vadă acest lucru cât se poate de curând”, a mai menționat Balint.

FOTO: Gabriela Neacșu (FC Argeș – Facebook)

0
0

Articolul Câți utiști s-au exclus din primul „11” după eșecul de la Pitești sau discuțiile din vestiar au pansat „rănile”? „Toată lumea a conștientizat că e nevoie de responsabilitate” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*