”Cauza palestiniană, mai importantă decât Olimpiada”!

Un judoka din Algeria, Fethi Nourine, care ar fi trebuit să concureze la categoria -73kg, a renunțat să-și susțină lupta de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a nu fi nevoit să se confrunte cu israelianul Tohar Butbul.

”Am muncit din greu, pentru a mă califica la Jocuri, dar cauza palestiniană este mai mare și mai importantă decât acest fapt. Nu vom face steagul Israelului să crească și nu ne vom murdări mâinile în fața unei sportive din Israel”, a declarat judokanul algerian, în vârstă de 30 de ani.

La rândul său, antrenorul naționalei Algeriei, Amar Ben Yekhlef, s-a plâns că echipa sa n-a avut norc la tragerea la sorți. ”Nourine ar fi trebuit să intre pe saltea împotriva sportivului Tohar Butbul, din Israel, în turul al doilea, dar n-a vrut să facă asta. Respingem normalizarea relațiilor cu Israelul”, a denunțat și tehnicianul.
Să spunem că Nourine nu este la prima situație când reacționează astfel – în 2019, la Campionatele Mondiale de Judo, a refuzat să-l înfrunte pe același Butbul, în runda a doua a Mondialului, care s-a desfășurat la Tokyo.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*