Cazul CORONA la final: Sorina Târcă și Elena Pătuleanu n-au primit înghețarea pedepselor!

Și vorbim de Cazul Corona, care a revenit în atenția iubitorilor de handbal din România. Și suntem în măsură să spunem că toate sportivele au primit înghețarea pedepselor primite de la Agenția Națională Antidoping, doar Sorina Târcă și Elena Pătuleanu fiind refuzate în demersul lor (trebuie să stea pe tușă un an și opt luni!). Prima, pentru că a colaborat foarte greu cu Comisia Națională Antidoping, refuzând în câteva rânduri prezența la anchetă, și nici în fața camerelor de filmat nu a dorit, decât cu greu, să-și spună povestea. Mai mult, Pătuleanu a făcut apel, după ce a primit decizia de suspendare, iar WADA n-a dorit ca și aceasta să beneficieze de clemență.

Sigur, Agenția Națională a făcut demersuri, la forul mondial (WADA), pentru toate sportivele, încercând să motiveze greșelile fetelor cât a putut mai bine. Și a fost destul de dificil să-i convingă pe cei de la WADA, mai ales că Agenția Română Antidoping fusese suspendată, cu ceva timp în urmă, și primise aviz de lucru recent, dacă mă pot exprima așa, odată cu punerea în funcția de președinte a fostului arbitru Cristi Balaj.

Așadar, în aceste zile, handbalistele Daciana Hosu, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu (toate cu pedeapsă de un an și trei luni), Ana Maria Lopătaru, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Natasha Nolevska, Elaine Gomez, Ivona Pavicevic (acestea aveau de efectuat o suspendare de un an și patru luni), Andreia Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuș, Marilena Neagu, Diana Popescu și Victoria Timoșenkova (cu un an și opt luni), sunt libere să intre în teren. Există, totuși, un amendament – dacă în perioada imediat următoare mai au de-a face cu dopingul, la pedeapsa care va urma se va adăuga și restul lunilor înghețate.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*