Cazul de dopaj de la Corona s-a încheiat – cine este vinovatul?

A contabilizat cineva pierderile materiale provocate de cele 16 handbaliste de la Corona, care au făcut terapie cu laser intravenos? Nu, n-am citit nicăieri – mă așteptam ca Federația de Handbal să intre în conflict deschis cu cei de la Corona, pentru că echipa națională a fost văduvită de prezența mai multor handbaliste, care urmau să ajungă la Mondialul japonez. Bazaliu, Buceschi, Bucur, Hossu și Laslo, cred că și Sorina Târcă era prin preajma tricolorelor, au făcut parte permanent din selecționată. Au fost în pregătiri, apoi au participat la meciuri amicale, s-au cheltuit sume importante cu cele cinci cu echipamentele, cu inscripționările, cu medicamentația, pentru ca dintr-odată, mai bine zis cu o săptămână înainte de plecarea la Tokyo, să aibă loc întâmplarea cu terapia buclucașă și toate să fie scoase din lot. Federația a trecut banii la pierderi, că doar fondurile sunt venite de la contribuabilii bucureșteni, care acceptă să li se arunce taxele pe fereastră! Iar performanța slabă de la Mondialul japonez a fost trecută cu vederea…

De la București, mergem la Brașov, unde pierderile sunt imense – Corona Brașov devenise una din cele mai valoroase grupări din Liga Florilor, era pe locul doi și privea cu optimism la derby-urile cu cele două forțe interne, SCM Rm Vâlcea și CSM București. S-a pierdut o echipă de zeci, de sute de mii de euro, pe care Corona i-a cheltuit ca să ajungă la acest nivel. Dar finalul este unul românesc, și bătută și cu banii luați, iar ca să revină unde a fost, vor mai trece câțiva ani. Se pare că este un dosar penal pe rol, însă va trece mult timp până la soluționare. În declarațiile lor, fetele au spus că au fost dezinformate de către 1. medicul echipei și 2. cei de la clinica IOMED că procedeul nu este interzis. În plus, handbalistele au arătat cu degetul și spre 3. Conducerea clubului, care le-a oblicat la această recuperare cu laser.

Nu știu de ce, dar eu cred că cel mai mare vinovat este 4. Antrenorul Ion Crăciun. În ciuda faptului că sportivele spun că antrenorul nu era în oraș, când ele au făcut tratamentul, ba chiar și medicul echipei spune că Ion Crăciun n-a știut, eu nu pot să-mi imaginez că un tehnician riguros, cum este Crăciun, și-a crescut fetele într-o totală libertate, lăsându-le să facă ce vor. Și tot din cercetările Comisiei Antidoping am mai aflat că 5. Mariana Târcă era împuternicită de către club să țină legătura între staff-ul tehnic și echipă – ea intra în vestiar la meciuri, ea transmitea programul echipei, prin urmare ea ar fi trebuit să-l anunțe pe Crăciun unde se duc fetele și ce terapie au de gând să facă. Sigur, n-am fi avut pretenția ca antrenorul să aibă habar de terapia prin laser, așa cum 99,9% din antrenorii noștri n-aveau habar că procedeul este nepermis. Și uite că am găsit 5 vinovați din Brașov, cu handbalistele in corpore se fac 6, însă trebuie să plătească și cei care se ocupau de destinele naționalei de senioare – medici, kineto, manageri și chiar președintele Dedu. Cu toții aveau obligația să cunoască programul celor 5-6 tricolore de la Brașov, la minut, chiar, pentru că așa fac profesioniștii, se îngrijesc de valorile lor, înaintea unei competiții de anvergură. Ei da, numai profesioniștii fac asta, nu noi!

P.S. Am simțit nevoia să scriu aceste rânduri, pentru că cineva chiar m-a întrebat de finalizarea acestui caz destul de mediatizat. Și spun că verdictul final nu s-a dat, pentru că mai sunt trei apeluri în judecată, ale Sorinei și Marianei Târcă, și a încă unei sportive, mai puțin cunoscute.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*