Ce este un implant dentar si de ce este o solutie eficienta pentru inlocuirea dintilor lipsa

Ingrijirea danturii este extrem de importanta pentru pastrarea sanatatii orale. Din pacate, insa, chiar si cei mai atenti dintre oameni isi pot pierde la un moment dat unul sau mai multi dinti, iar in astfel de cazuri trebuie sa stie ca au la dispozitie solutii moderne si eficiente la care pot apela. Informarea este esentiala in astfel de situatii, pentru a sti ce tratament sa aleaga si de ce sa il aleaga.

Nu mai este o noutate ca foarte multi aleg implantul dentar. Dar, in ideea mentionata anterior, cei vizati trebuie sa informeze: sa afle, de exemplu, din ce este format un implant dentar, cum se realizeaza, cat timp dureaza un astfel de tratament si care sunt cele mai importante beneficii de care se pot bucura de-a lungul timpului!

DrAristide a intuit nevoia de informare a omului modern si aduce o serie de lamuriri cu privire la implantul dentar, raspunzand la intrebari esentiale:

Din ce este format un implant dentar?

Printre cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunoasca persoanele care intentioneaza sa puna implanturi dentare se numara compozitia acestora. Conform medicilor de specialitate, implanturile sunt piese din titan, extrem de asemanatoare unor suruburi si care se imbraca in punti sau coroane, in functie de preferintele celor care au nevoie sa-si completeze golurile din cavitatea bucala.

La finalul procedurii, implanturile vor arata intocmai ca dintii naturali. De astfel, acesta este un mare avantaj pentru pacienti – din punct de vedere vizual, nimeni nu va sti ca nu au toti dintii naturali!

Cum se realizeaza implanturile?

Primul pas pe care trebuie sa il faca oamenii care isi doresc sa-si puna implanturi este acela de a merge la o consultatie intr-un cabinet stomatologic bun. Medicul va analiza situatia fiecarui pacient, urmand ca mai apoi sa solicite radiografii realizate la nivelul danturii – cu ajutorul acestora, stomatologii vor sti cum sa se ocupe de tratamentele aferente.

Mai mult, doctorii trebuie sa primeasca acces si la istoricul medical al celor care le trec pragul. Exista situatii exceptionale, in care oamenilor nu le pot fi puse implanturi din cauza altor patologii pe care le au, dar si din cauza tratamentelor pe care trebuie sa si le administreze.

In cat timp sunt gata implanturile?

In functie de cum se prezinta golurile din cavitatea bucala, implanturile pot fi gata in doar cateva saptamani. Este esential ca medicii sa curete foarte bine spatiile goale, sa se ocupe de eventualele infectii, daca este cazul, iar abia apoi sa inceapa procedura de inserare a implanturilor.

Exista, insa si o solutie mai rapida: implanturile care pot fi gata in doar 24 de ore. Este vorba despre o solutie care a fost conceputa special pentru persoanele care nu dispun de foarte mult timp pentru a merge la doctor si care au nevoie de rezultate imediate.

Care sunt avantajele de care se bucura pacientii?

Pe termen lung, cei care opteaza pentru implanturile dentare se vor putea bucura de o lista consistenta de beneficii. De exemplu, pe langa faptul ca vor avea din nou o dantura completa si frumoasa, vor putea mesteca si vorbi fara probleme. Mai mult, oamenii care pot zambi si rade nestingheriti au mai multa incredere in fortele proprii, nemaifiind obligati de circumstante sa-si ascunda zambetul in preajma celorlalti!

Viitorii pacienti trebuie sa tina cont de toate aspectele anterior mentionate atunci cand merg la doctor si, daca au nevoie de lamuriri suplimentare, sa le ceara fara ezitari specialistilor la care apeleaza!

Articolul Ce este un implant dentar si de ce este o solutie eficienta pentru inlocuirea dintilor lipsa apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*