Ce face Cherecheș pentru băimăreni? “Acordăm servicii de îngrijiri la domiciliu pentru aproape 200 de vârstnici din Municipiul Baia Mare!”

Ce face Cherecheș pentru băimăreni? “Acordăm servicii de îngrijiri la domiciliu pentru aproape 200 de vârstnici din Municipiul Baia Mare!”

La nivelul Municipiului Baia Mare mai multe proiecte cu finațare europeană a căror servicii s-au îndreptat către comunitatea locală s-au desfășurat și se desfășoară în continuare. Unul dintre acestea alocă servicii de sprijin  persoanelor  vârstnice, cele mai vulnerabile persoane , din această perioadă.

“Pe lângă tot ce ține de investiții în toate domeniile prioritare, reabilitarea și modernizarea orașului nostru, Cătălin Cherecheș se asigură că bunicii noștri nu sunt singuri și sunt sprijiniți de administrația publică locală! Vă invit să vedeți fotografiile realizate în cadrul unui proiect la care țin foarte mult, finanțat din fonduri europene „Pune suflet pentru bunici”. Să vă uitați atent la fețele acestor oameni, la zâmbetul și bucuria lor! Unii dintre ei se află în situații de risc, mulți nu au un sprijin la bătrânețe, majoritatea sunt bolnavi sau au condiții medicale care le îngreunează viața de zi cu zi, iar comunitatea de multe ori nu știe măcar de existența lor. De aceea este important ca la nivelul administrației locale să găsim resurse pentru a-i susține, pentru a le alina singurătatea și a mai prelua din greutăți.

Asigurăm bunicilor noștri servicii de îngrijire personală la domiciliu: servicii medicale, servicii medicale conexe, consiliere socială și servicii de natură socială pentru persoane vârstnice aflate în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială. Pentru mine a fost din prima zi o prioritate să vin cu soluții concrete de sprijin pentru cele mai vulnerabile categorii ale comunității noastre: seniori, copii, persoane cu nevoi speciale. Și voi continua și de acum să sprijin aceste categorii, la fel vor face și colegii mei din administrația locală!

Acordăm servicii de îngrijiri la domiciliu pentru aproape 200 de vârstnici din Municipiul Baia Mare. Toți beneficiază de servicii medicale și servicii sociale, unii fac kinetoterapie, alții fizioterapie sau logopedie. Cei care au o stare de sănătate mai precara beneficiază de brățările inteligente prin care le este monitorizată starea de sănătate 24 din 24. Le pregătim o masă caldă, le facem cumpărături, îi ajutăm să trăiască într-un mediu curat. Chiar dacă acest proiect, din punct de vedere financiar nu este unul impresionant, faptul că ajutăm sute de seniori să trăiască o viață mai bună este de neprețuit!

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 -2020 și are o valoare totală de 2.651.459,14 lei, din care finanțare nerambursabilă din Fondul Social European 2.253.740,27lei.”, a menționat primarul Cătălin Cherecheș

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*